MØTE I KRISELEDELSEN: I Arendal kommune er det bestemt å holde ukentlige møter i kriseledelsen frem til jul. Her er ordfører Robert C. Nordli, kommuneoverlege Helene Rakeie, Lene Vaaje Hansen (seniorrådgiver i smittevern) og Øystein Neegaard (skolesjef). Foto: Silje Bratland Roksvåg

Én ny smittet i Arendal

Personen som tirsdag ble bekreftet smittet, var allerede i karantene.

Tirsdag kveld kom meldingen om at en person har fått påvist koronaviruset i Arendal. Dette er det 137. tilfellet i kommunen.

Vedkommende som ble bekreftet smittet, er nærkontakt av en tidligere smittet person, og var dermed allerede i karantene. Det hadde vedkommende vært siden fredag.

– Derfor er ingen andre satt i karantene som konsekvens av dette tilfellet, opplyser Arendals-ordfører Robert C. Nordli til Agderposten onsdag morgen.

– Så dere mener karantene siden fredag har vært en tilstrekkelig periode til at ikke vedkommende har smittet andre før viruset ble påvist?

– Ja, det er konklusjonen til smittesporingsteamet, svarer ordføreren.

Les også
To nye smittetilfeller

Ukentlige møter i krisestab

Onsdag morgen møtes kriseledelsen i Arendal kommune til møte. Nordli er rask med å understreke at det ikke er noen ekstraordinær situasjon som krever det. Kriseledelsen har bestemt at man holder minst et møte ukentlig frem til jul, etter den lille oppblomstringen av smitte den siste tiden.

– Situasjonen er ganske oversiktlig i Arendal nå, men er det noe vi har lært av pandemien så er det at det kan snu fort, påpeker Nordli.

– Jeg får samtidig ikke rost smittesporingsteamet nok for hvordan de jobber og hvor systematisk de går til verks, legger ordføreren til.

Les også
To lærere og to klasser i karantene etter smitte