Frp har reagert høylytt som følge av beslutningen om å hente hjem en terrorsiktet norsk kvinne og hennes to barn fra Syria. Her finansminister og partileder Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Elvenes om regjeringskrisen: Det kan ikke fortsette

Enten støtter man den regjeringen man er en del av, eller så gjør man det ikke, sier Høyres Hårek Elvenes om konflikten i regjeringen om den IS-siktede kvinnen.

– Det kan ikke fortsette på samme måten, alle fire partiene taper på dette. Enten støtter man den regjeringen man er en del av, eller så gjør man det ikke, sier Hårek Elvenes til VG.

Frp har reagert høylytt som følge av beslutningen om å hente hjem en terrorsiktet norsk kvinne og hennes to barn fra Syria. Partiet har truet med å forlate regjeringen hvis de ikke får gjennomslag for en rekke krav, som så langt ikke er kjent.

Les også
Mener det er riktig å forlate regjeringen

– Saken er et etisk dilemma som ikke er egnet til å bruke forsterker på, men derimot finstemthet, sier Elvenes, som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

Også Høyres Michael Tetzschner reagerer på hvordan konflikten i regjeringen utspiller seg.

– Det sliter på regjeringens autoritet at man ikke klarer å håndtere uenigheter på en mer stillferdig måte enn det som skjer, sier Tetzschner, som også sitter i utenriks- og forsvarskomiteen.

Les også
Ropstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen

Høyres Henrik Asheim, som leder finanskomiteen på Stortinget, sier det viktigste for regjeringen er å vise styringsvilje og engasjement.

– Og at vi har en felles front mot opposisjonen, og noen felles prosjekter vi kan ha, sier han.

(©NTB)