Foto: Marie N. Kalvehagen

Elev smittet - tre klasser i karantene

En elev ved Dahlske vgs er smittet av korona. Også i Risør er flere bekreftet smittet torsdag.

– En elev i vg1 er bekreftet smittet av korona. Tre klasser er nå i karantene, det vil si 40 elever og tre ansatte, sier fylkesdirektør for utdanning, Arly Hauge.

Hauge opplyser til Agder fylkeskommunes hjemmeside at husstandsmedlemmer av de 40 elevene er satt i ventekarantene.

Ber elever passe på

Rektor Gunhild Espeset ved Dahlske videregående skole understreker at det er viktig at alle fremdeles følger smittevernreglene.

– Det vil si å ikke komme på skolen med symptomer eller være sammen med andre med symptomer eller hvis du er i isolasjon/karantene/ventekarantene. Vi ber også alle om å ta hensyn til smittevern også på fritida. Dette påvirker skolen, sier hun.

Rektoren opplyster også at skolen har sendt informasjon om dette til elevene.

– Her påpekes det at om en elev vet at den ikke har fulgt smittevernsreglene, oppfordres vedkommende til å teste seg før de kommer på skolen igjen, sier Espeset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

God oversikt

Til Grimstad Adressetidende sier kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs at det er krevende når det dukker opp smitte på skolene.

– Dette omfatter en del mennesker, for det er ikke bare slik at nærkontakter er i karantene, men også husstander er i ventekarantene. Det gjør arbeidet ganske stort. Vi satser nå på at vi har en god oversikt, sier han til lokalavisen.

Også kommunen ber folk om ikke å slippe opp, men følge råd og smittevernanbefalinger - selv i en tid med mer sosial aktivitet.

– Da er det viktig å etterleve rådene som er anbefalt, så vi ikke plutselig mister kontrollen på oppløpssiden, sier han.

To hyttegjester smittet

To hyttegjester i Risør har testet positivt for Covid19. De testet seg begge i Risør og resultatene av testen forelå torsdag ettermiddag.

Les også
Anmelder tre personer for brudd på karantene: – Alvorlig risiko

Begge er hjemmehørende i en annen kommune og denne kommunen er varslet, opplyser Risørs ordfører. Smittesporingsteam og kommuneoverlegen i Risør følger opp de to smittede så lenge de er på hytta i Risør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to smittede er registrert som smittet i hjemkommunen og vil ikke gi utslag på Risør kommunes smittestatistikk. Det ble imidlertid registret et nytt smittetilfelle på Risørs smittestatistikk onsdag. Dette tilfeller har ikke kommuneoverlege eller kriseteam oversikt over hvem er. Det kan være en student eller arbeidstaker med hjemmeadresse i Risør og bostedsadresse i en annen kommune.