Rektor Kjell Wedø foran Barbu-avdelingen av Arendal vidergående skole sier at eleven, læreren og resten av klassen er i karantene foreløpig ut mandag.

Elev i Arendal smittet, klassen satt i karantene

En elev ved Arendal videregående skole er smittet av covid-19. Medelever og lærer er i karantene.

Agder fylkeskommune informerer om dette i en pressemelding søndag. Eleven går siste året på Arendal videregående skole avdeling Barbu.

– Skolen fikk sent i lørdag kveld melding fra smittesporingsteamet i Arendal kommune om at en elev på vg3 ved vår skole er bekreftet smittet med covid-19. Medelever i klassen på Barbu og en lærer er besluttet satt i karantene fra i går kveld og ut mandag 9. november. Disse er varslet om dette og må derfor testes for å avklare smitte, opplyser Kjell Wedø, rektor ved skolen.

Rektoren opplyser at den korte karantenetiden skyldes at den smittede eleven ikke har vært på skolen siden fredag 30.oktober – og da kun i norsktimene i begynnelsen av dagen.

Det totale antallet i karantene søndag skal ligge på rundt 50 personer.

Elev i Kristiansand smittet

Også på Tangen videregående skole i Kristiansand er det påvist smitte. Skolen fikk lørdag kveld beskjed om at en vg1-elev hadde testet positivt for covid-19.

Etter at nærkontakter var identifisert, ble 44 elever og 7 lærere på Tangen vgs., og 7 elever fra Kvadraturen videregående skole tatt ut i karantene, De sistnevnte sju elevene går i en fellesklasse med elever fra begge skolene, forklarte Wenche Westergren, assisterende rektor ved Tangen videregående skole.

Rødt nivå i Farsund

Før helgen besluttet smittevernmyndighetene i Farsund og Lyngdal kommune at Eilert Sundt videregående skole skulle over på rødt tiltaksnivå fra og med førstkommende mandag.

– I praksis betyr dette mindre tilstedeværelse på skolen og mindre kontakt mellom elevene. Elevene vil få en skolehverdag i neste uke med noen dager med fjernundervisning og noen dager med undervisning fysisk på skolen, uttalte Espen Berglund, rektor ved Eilert Sundt videregående skole.

– Er forberedt

Fylkesdirektør for utdanning Arly Hauge sier han opplever at det er en god dialog med smittevernsentrene i kommunene etter helgens tilfeller.

– Vi klarer å smittespore ut fra bestillingene, og så langt ser det ut til at vi klarer å finne fram til personene som skal i karantene, uttaler han til Agderposten.

– Vi er forberedt på at dette kunne skje, vi har trent og har en beredskapsplan på hvordan vi registrerer elevene som er sammen – og hvor mye de er sammen, tilføyer Hauge.

- HAR KONTROLL: Arly Hauge er fylkesdirektør for utdanning. Foto: Agder fylkeskommune (Jacob Buchard)/Irene Hegge Guttormsen

Smitte i Grimstad

Tidligere i uka ble det kjent at tre elever ved tre ulike skoler i Grimstad har levert positive koronaprøver. Der er smitteveiene kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag ettermiddag opplyser kommunen at hele 4. trinn på Jappa skole – elever og lærere – er satt i karantene etter det som er ventet å bli et positivt prøvesvar.

Artikkelen blir oppdatert.

LES OGSÅ:

Les også
Politiet kan gi 20.000 i korona-bot
Les også
Universitetet med korona-tiltak
SMITTE: Eleven som har fått påvist korona går på Arendal videregående skoles avdelingen i Barbu.