– Alle har en lav terskel for å varsle. Dette har skolen tatt på størst mulig alvor, sier fagsjef Berit Aarnes hos Statsforvalteren. Foto: Karen Aarhus / NTB

Drangedal-skole får skryt for økning i antall varsler om mobbing

Drangedal 10-årige skole fikk beskjed om å bedre rutinene for å fange opp mobbing. I forrige skoleår hadde skolen rekordhøyt antall varsler.

– Jeg hadde vært mer nervøs hvis jeg fikk inn få varsler, sier rektor Stein Heldal Hugstmyr ved Drangedal 10-årige skole til NRK, som først omtalte saken.

I skoleåret 2020–21 hadde skolen rekordmange 55 varsler om mobbing. Statsforvalteren i Vestfold og Telemark er fornøyd med skolens arbeid. Etter et tilsyn i 2019 fikk skolen beskjed om å bedre rutinene for å fange opp mobbing.

Les også
Å kutte mobbeombudet for å spare penger kan bli veldig dyrt i lengden

– Alle har en lav terskel for å varsle. Dette har skolen tatt på størst mulig alvor, sier fagsjef Berit Aarnes hos Statsforvalteren.

Thor Wraa har i løpet av sine fire år som FAU-leder sett at gode rutiner er kommet på plass, og er ikke bekymret for skolens 365 elever.

– Varslene blir tatt imot på en seriøs og god måte, sier Wraa.

Statsforvalteren skal i løpet av mars gi skolen svar på om situasjonen er tilfredsstillende.

Omfattende mobbeproblemer blant elevene på Drangedal 10-årige skole ble avdekket i en rapport i 2019. Til høsten er det klart for det første søksmålet mot kommunen.

Les også
Takker mobbeofre. Avslår alle krav om erstatning
Les også
Nektes erstatning for mobbingen som ødela livet hennes
Les også
Madeleine (24) har anmeldt medelev for seksuelle overgrep på skolen

(©NTB)