President Donald Trump og kona Melania ved Det hvite hus tidligere denne uken. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Donald Trump og kona har testet positivt for koronaviruset

Donald Trump og førstedame Melania har testet positivt for koronaviruset, ifølge Trump. Han vil fortsette å jobbe mens han er i karantene i Det hvite hus.

– Vi starter umiddelbart på vår karantene og prosessen med å bli friske. Vi skal SAMMEN komme oss gjennom dette, tvitrer presidenten.

Trumps lege opplyser at presidenten vil fortsette å utføre sine arbeidsoppgaver og at paret vil gå i karantene i Det hvite hus.

– Presidenten og førstedamen er begge i god form i øyeblikket, og de planlegger å være hjemme i Det hvite hus undre rekonvalesensen, skriver legen Sean Conley i en uttalelse natt til fredag lokal tid.

Fakta om president Donald Trumps helse

* USAs president Donald Trump kunngjorde fredag på Twitter at han og kona Melania Trump har testet positivt for covid-19.

* Trump er 74 år gammel og overvektig, noe som innebærer økt risiko ved koronasmitte.

* Etter en helsesjekk i 2019 uttalte presidentens lege Sean Conley at Trump var i «veldig god helse». Det ble likevel bemerket at vekten hans hadde økt til 110 kilo, noe som defineres som fedme hos en person med hans høyde. Trump er 1,90 høy.

* Legene har tidligere anbefalt presidenten å gå ned i vekt. Han verken røyker eller drikker alkohol.

I risikogruppen

Få timer tidligere ble det kjent at Trump hadde gått i karantene mens han ventet på koronatestresultat. Hans nære rådgiver Hope Hicks testet positivt for koronaviruset tidligere torsdag.

Hun dro sammen med Trump til et valgmøte i Duluth i Minnesota onsdag. Hicks var også sammen med presidenten til den første presidentdebatten tirsdag.

Donald Trump er 74 år gammel, en alder som plasserer ham i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av viruset. At han er overvektig, bidrar også til å øke risikoen.

Nyhetsbyrået AP skriver at Trumps koronasmitte er den mest alvorlige kjente helsesituasjonen for en sittende amerikansk president i nyere historie.

Valgkamptur avlyst

En valgkamptur til Florida fredag er nå avlyst. Trump skulle etter planen ha deltatt på et valgkamparrangement i byen Sanford.

Presidenten planlegger fredag fortsatt å gjennomføre et telefonmøte om støtte til eldre mennesker som er sårbare for koronasmitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Før Trump hadde fått testresultatet, stilte han torsdag opp i et telefonintervju med Fox News.

– Jeg vet ikke om vi må i karantene eller om vi er smittet. Jeg bare tok en test, og så får vi se hva som skjer, sa Trump da, og la til at resultatet kunne bli klart enten sent torsdag kveld eller fredag morgen.

Ekteparet Trump etter TV-debatten med Joe Biden i Cleveland i Ohio tirsdag. Trumps rådgiver Hope Hicks var med dem til Cleveland, og hun avla positiv koronaprøve tidligere torsdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB