annonse

Disse sørlandsbyene er mest kinky

NETTHANDELEN ØKER
NETTHANDELEN ØKER: Stadig flere handler sexleketøy på nett. I Aust-Agder er det de små byene som topper listene. (Foto: NTB scanpix)

En ny undersøkelse viser at netthandel av sexleketøy i enkelte av byene i Aust-Agder skiller seg ut.

Silje Bratland Roksvåg

Hele undersøkelsen startet med at Cuponation, et selskap som samler sparemuligheter og rabatterte tilbud i nettbutikker, skulle analysere e-handelen på Sørlandet.

Da de kom til nettbutikker som selger sexleketøy, oppdaget de imidlertid tall som ikke stemte overens med hva de hadde forventet. I første omgang var det Grimstad-innbyggerne som skilte seg ut.

– Det var da vi bestemte oss for å kikke nærmere på alle våre sexleketøyforhandlere. Resultatet var sjokkerende, sier Mads Bukholt, Managing Director Nordics i Cuponation.

Undersøkelsen tar utgangspunkt i folketallet i hver kommune, og antallet gjennomførte kjøp gjennom Cuponations side.

«Resultatet viser at de to største byene Kristiansand og Arendal står frem som gode prektige forbilder, og genererer faktisk mindre enn forventet når det kommer til sexleketøy. Henholdsvis -41% og -37% (i forhold til indeks etter folketall, journ.anm.)», heter det i pressemeldingen fra selskapet.

– Folk liker anonymiteten

For to år siden fortalte Agderposten at eier av sexbutikken i Arendal gjennom fire år, Eivind Esketveit, til slutt måtte gi opp.

– Jeg ser at mange mennesker i Kristiansand reiser til Arendal og handler sine sexleketøy der. De er jo så redde for å møte kjente. Det samme gjelder også folk i Arendal, sa Esketveit den gang.

Mads Holm fra Arendal, som jobber med Cuponations Online Marketing, sier at det er nettopp sjenanse kan være årsaken til at netthandelen er så mye større enn innbyggertallet skulle tilsi.

– Vi tror rett og slett at folk liker anonymiteten man får ved å handle på nett i forhold til å gå i butikk. Spesielt i mindre byer hvor sjansen for å møte på bekjente er veldig stor, sier han.

– I mindre byer er det ofte heller ikke fysiske sexleketøybutikker, og derfor tyr mange til nettet, legger han til.

Og det er nettopp de mindre byene langs sørlandskysten som skiller seg ut i selskapets undersøkelse.

Byene Mandal, Lillesand og Risør genererer mellom 21 og 24 prosent mer omsetning enn innbyggertallet skulle tilsi, mens grimstadværingene ifølge selskapet må stå til rette for et forbruk på hele 53 prosent mer enn forventet av en by av den størrelsen.

«Tvedestrand står frem som en helt klar vinner, og kan uten tvil døpes til «Bibelbeltets kinky lillebror» med et forbruk på hele 234 % over hva som kan forventes av det lille tettstedet!» heter det i pressemeldingen.

HANDEL AV SEXLEKETØY
HANDEL AV SEXLEKETØY: Prosentandel av innbyggere som handler sexleketøy på nett gjennom Cuponation. Foto: Cuponation

NETTHANDEL: Prosentandel av innbyggere som handler sexleketøy på nett gjennom Cuponation. Grafikk: Cuponation

Tre av fire eier sexleketøy

Ifølge Kondomeriets nettredaktør og pressetalskvinne, Dorthea Berge som ble intervjuet i undersøkelsen, eier tre av fire nordmenn sexleketøy i dag.

Hun forteller at de det siste året har sett en stor økning i salg av sexleketøy for menn, og at menn har blitt mer åpen for å eie et eget sexleketøy. Det investeres også mer i dyrere leketøy.

Tonje W. Olsen, nettredaktør i Nytelse, sier at de får tilbakemeldinger på at kunder liker godt å handle sexleketøy på nett, fordi det fremdeles kjennes litt flaut å gå i butikker for noen og det å handle på nett har blitt veldig enkelt.

Stadig flere av kundene i nettbutikkene er godt voksne mennesker. Dette slår særlig ut på mindre steder, hvor denne gruppen øker.

Slik oppsummerer Cuponation:

«Dataen lyver ikke. Småbyene langs sørlandskysten viser seg å være mer eksperimentelle og kinky enn hva vi noen gang kunne forestille oss.»

– Leketøy blir det god sex av

Lege og professor i sexologi, Esben Esther Pirelli Benestad, jubler når han hører at sørlendinger er aktive kunder i sexbutikkene på nettet.

– Jeg synes det er kjempefint at man kjøper stadig mer sexleketøy. Det betyr at vi har et friere forhold til seksualiteten sin, sier Pirelli Benestad, og drar en litt uvanlig sammenligning:

– Det blir som interessen for kokebøker, som også er fint. Den blir det god mat av, interessen for sexleketøy blir det god sex av.

Hin forteller om gledelige hendelser på flyplassen.

– Det er ikke noe som gjør meg mer glad enn kvinner som blir stoppet i kontrollen på flyplassen, blir bedt om å vise frem håndvesken og drar opp en dildo uten å rødme en gang. Da er jeg glad resten av dagen, sier professoren.

At det er stadig flere godt voksne mennesker som handler sexleketøy, gleder også Pirelli Benestad.

– Det er kanskje noe med at livet forteller oss at gode ting skal vi ikke båndlegge eller tabuisere, men nyte. Man er kanskje mer redd for å skille seg ut som ung, og er blitt mer trygg på seg selv når man blir eldre, sier hin.

Hin erkjenner imidlertid at det fortsatt kan være flaut for enkelte å handle i fysiske sexleketøybutikker.

– Jeg vil helst at dette skal være like lett som å kjøpe kokebøker, men så lenge det ikke er sånn, så er det flott at vi har nettbutikker, avslutter Pirelli Benestad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.