annonse

Dette skjer med månen i kveld – på fredag den 13

MIKROMÅNE
MIKROMÅNE: Mennesker har i generasjoner stirret på fullmåner og forbundet dem med alt fra forekomst av hekser og vampyrer til provokasjon av alt fra barnefødsler til epilepsianfall og ikke minst generell galskap - eller månesyke. Egentlig kanskje like greit da, at fullmånen er lengst mulig unna på fredag 13. september denne gangen, hvis man engster seg for negativ påvirkning (Foto: NTB scanpix)
FULLMÅNE
FULLMÅNE: Fullmåner er tradisjonelt sett skumle greier, og for mange blir det ikke mindre skummelt av at det er fredag den 13. samtidig. Fredagens fullmåne er til og med en sjelden mikromåne, og det er 13 år til noe sånt skjer igjen. (Foto: NTB scanpix)

+ De overtroiske som i tillegg har paraskevidekatriafobi – fobi for fredag den 13., kan fort slite litt ekstra fredag. Det er mikromåne og 13 år til neste gang.

  • NTB-Mette Estep


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse