Dette skjedde i natt: Gates' stiftelse øker støtten til WHO

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 16. april.

Flere politiaksjoner og siktelser etter skyting i Skien

Tre menn i 20-årene fra Østlandet som er siktet etter skyting i Skien onsdag, ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Grimstad. Les mer om politiaksjonen i artikkel her. Sent på kvelden var det to politiaksjoner til i Skien.

Ifølge Varden har en 27-åring forklart at han ble oppsøkt av seks ukjente menn hjemme hos ham selv, som ukjent av hvilken grunn skal ha forsøkt å drepe ham, men han kom seg unna.

Bergensbanen åpnet igjen

Bergensbanen åpnet igjen ved midnatt etter å ha vært stengt i nesten ett døgn etter at et godstog sporet av mellom Finse og Haugastøl.

– Det går jo ikke noe persontog nå, men det er jo viktig for godstrafikken at vi får åpnet igjen, pressevakt Olav Nordli til NTB.

Trump truer Kongressen

President Donald Trump er frustrert over å ikke få godkjent utnevnelser av dommere og embetsmenn og truer med å suspendere begge kamrene i Kongressen.

En slik avgjørelse er ikke tatt i USAs historie tidligere. Dersom Kongressen suspenderes, kan presidenten utnevne embetsmenn uten å få dem godkjent av de folkevalgte.

Ingen enighet i Israel

Benjamin Netanyahu og Benny Gantz ble ikke enige om et regjeringssamarbeid innen fristen midnatt. Israelske medier meldte at forhandlingene fortsatte etter fristen hadde løpt ut.

President Reuven Rivlin har gjort det klart at han sender oppgaven videre til Knesset dersom fristen ikke ble overholdt. Det kan bety landets fjerde valg på to år.

Gates' stiftelse øker støtten til WHO

Verdens helseorganisasjon (WHO) får mer i støtte fra Bill og Melinda Gates etter at USAs president Donald Trump stopper utbetalingen til FN-organisasjonen.

Stiftelsen er den nest største bidragsyteren til WHO etter USA og øker støtten fra 100 til 250 millioner dollar. USA ga i fjor om lag 400 millioner, skriver Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Narvik sykehus med covid-19-situasjon

Ved Narvik sykehus oppsto det onsdag en situasjon rundt en pasient med covid-19 som trolig medfører at flere ansatte trolig må i karantene, ifølge en melding på Twitter fra UNN Narvik.

– Vi jobber med å få full oversikt over situasjonen, opplyser Nordlandssykehuset, som gir mer informasjon torsdag.

(©NTB)

Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix