Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Dette skjedde i natt: Danske vil tilby koronasjekk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 15. juni.

Danmark vil tilby turister koronasjekk

Danske helsemyndigheter vil teste for koronasmitte ved grensen etter at reisende fra Norge, Island og Tyskland får slippe inn i landet.

Det er det danske Rigspolitiet som opplyser om dette søndag. Både utenlandske turister og dansker som kommer hjem, vil bli tilbudt å frivillig la seg teste for koronasmitte ved grenseovergangene.

Små endringer i smittetall i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.631 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på tre tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på kun 11 tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt 16 personer fikk behandling på sykehus for covid-19-sykdom på fredag, ifølge Helsedirektoratet, som nå oppdaterer tallene på ukedager.

Kritisk journalist på Filippinene kjent skyldig

Den kritiske journalisten Maria Ressa er i en domstol på Filippinene kjent skyldig etter tiltalen om injurier og må sone opptil seks år i fengsel. Dommen falt i en domstol i landets hovedstad Manila mandag.

Den tidligere CNN-journalisten er prisbelønnet for sin kritiske journalistikk og kjent som grunnlegger og leder av nyhetstjenesten Rappler. Nettstedet har vært særlig kritisk i sin omtale av Filippinenes president Rodrigo Duterte, spesielt hans sterkt omdiskuterte krig mot narkotika.

God avslutning av Hovland

Viktor Hovland ble nummer 23 i PGA-turneringen i golf i Texas etter en sterk avslutning. Daniel Berger fra USA vant etter omspill.

Hovland spilte seg mesterlig opp med en sterk avslutning, der han noterte seg for fem birdies fra hull 12 til 18, og han avanserte med det 19 plasser fra 42.-plassen lørdag.

Enighet om koalisjonsregjering i Irland

De tre partiene Fianna Fáil, Fine Gael og miljøpartiet De Grønne vil mandag skrive under en avtale om å danne ny koalisjonsregjering. Det er partileder Michael Martin i Fianna Fáil som kommer med opplysningene til avisa

Irland har vært i et politisk vakuum etter valget i februar der regjeringspartiene Fianna Fáil og Fine Gael mistet flertallet de har hatt sammen i flere år. Sammen med De Grønne vil de nå sikre seg et flertall av de 160 setene i underhuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bilbrann i Oslo kan ha vært påtent

Politiet søker etter tre mørkkledde gutter som ble sett løpende fra området i nærheten av bilbrannen på Oppsal i Oslo natt til mandag. Politiet sier det er for tidlig å si om brannen i en varebil var påsatt.

– Vi vil ha kontakt med de tre for å høre hva de vet om brannen, om de har kjennskap til den eller er vitner til den, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo-politiet til NTB i 2-tiden natt til mandag.

Softgun utløste væpnet politiaksjon

Væpnet politi rykket søndag kveld ut til Grua på Hadeland etter meldinger om at en mann skjøt med våpen. Da politiet kom fram til det aktuelle huset, var ikke situasjonen like tilspisset som meldingene antydet.

– Det hele var udramatisk. Mannen hadde skutt med softgun mot noen bokser, skriver politiet i Innlandet på Twitter og legger til at de oppretter sak på forholdet.

(©NTB)

Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix