Foto: Torstein Bøe/NTB

Dette skjedde i natt: 729 nye koronasmittede

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 2. mars.

729 nye koronasmittede siste døgn – høyeste siden januar

Det siste døgnet er det registrert 729 koronasmittede i Norge. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av januar. Økningen er på 549 flere smittetilfeller enn dagen før og 503 flere enn samme dag i forrige uke.

Det daglige smittetallet har ikke vært så høyt siden 7. januar, viser Folkehelseinstituttets oversikt. Da ble det registrert 735 nye tilfeller. Flest registrerte smittetilfeller kom 4. januar med 936.

Første møte mellom Biden og Lopez Obrador

Innvandring, koronavirus og økonomi var temaer da USAs president Joe Biden holdt sitt første møte med sin mexicanske motpart Andres Manuel Lopez Obrador mandag. De to lovet å styrke forholdet mellom USA og Mexico etter fire turbulente år.

På grunn av koronapandemien fant møtet sted via videolink. Det var Bidens andre møte med en utenlandsk leder som president. Det første møtet, også det virtuelt, ble holdt med Canadas statsminister Justin Trudeau i slutten av forrige måned.

Zuccarello kåret til ukens spiller i NHL

Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

50 millioner har fått vaksine i USA

Totalt er det satt rundt 76 millioner doser med koronavaksine så langt i USA, viser tall fra landets folkehelseinstitutt CDC. Over 25 millioner mennesker har fått begge dosene som trengs for å være fullvaksinert.

Vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna krever to doser. Men fra i dag starter USA vaksinering med en tredje vaksine, fra Johnson & Johnson. Denne krever kun én dose for å oppnå full vaksinasjon.

Twitter-oppgjør med misvisende vaksinemeldinger

Twitter har begynt å merke meldinger som inneholder misvisende informasjon om koronavaksiner. Det opplyste selskapet i natt, norsk tid.

Folk som legger ut en enkelt melding med misvisende informasjon om koronavaksiner, slipper konsekvenser. To regelbrudd fører til utestengelse i tolv timer. Fem eller flere slike brudd fører til permanent utestengelse.

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 2. mars.

Pressekonferanse om vaksinestrategi

Helseminister Bent Høie (H) holder pressekonferanse med vaksinestrategi som tema klokken 14. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet er også til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo håper regjeringen endrer vaksinestrategien og prioriterer områdene med høy, vedvarende smitte.

Vaksineinitiativet Covax oppdaterer om framgangen

Den globale koalisjonen for forebygging av epistler og pandemier (Cepi) og Verdens helseorganisasjon (WHO) er blant Covax-partnerne som klokken 13 kommer med oppdateringer om vaksinedistribusjonen. Også Unicef deltar.

Gjennom Covax-opplegget skal fattige land også få vaksiner mot viruset, og målet er å levere 2 milliarder doser til 142 land i år.

Grov bedragerisak starter i Oslo tingrett

Eieren av Det norske kartselskapet er tiltalt for grovt bedrageri når rettssaken mot henne starter. Påtalemyndigheten mener at kvinnen lurte virksomheter til å betale minst 62 millioner kroner for nesten verdiløse produkter.

Rettssaken mot kvinnen går i Oslo tingrett mellom 2. mars og 16. april. Hun har ifølge VG hele tiden nektet straffskyld for grovt bedrageri.

Johaug favoritt i VM

Therese Johaug er storfavoritt og regjerende mester på 10 kilometer i fri teknikk i Oberstdorf-VM. Hun har svenske Ebba Andersson tre minutter foran seg i løypa.

Johaug starter som nummer 40 i intervallstarten på det som ser ut til å bli en ny varm dag i den tyske VM-byen. Øvelsen starter klokken 13.15.