Foto: Erik Johansen / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 1. juli.

NRK-streik unngått

Litt før fristen gikk ut ved midnatt ble partene enige i oppgjøret for NRK-ansatte. Det blir dermed ikke streik hos rikskringkasteren.

– Våre medlemmer har fått samme lønnsøkning som resten av NRK, dermed er hovedkravet vårt innfridd og streik unngått, sier forhandlingsleder og nestleder Lise Olsen i LO Stat. Spekter-direktør Anne-Kari Bratten sier de og NRK er glad for at det ble en enighet. Meklingen gjaldt folk som jobber med TV- og radioproduksjon, samt administrasjon i NRK.

Hongkongs nye leder tatt i ed

Hongkongs ekte demokrati startet etter at byen ble overført fra Storbritannia til Kina for 25 år siden, sa Kinas president Xi Jinping under årsmarkeringen i dag. Dagen startet med flaggheisingsseremoni.

Under markeringen ble Hongkongs nye leder John Lee tatt i ed av Xi. Lee overtar etter Carrie Lam, som styrte byen under de store demokratidemonstrasjonene i 2019 og 2020. Lee var selv sikkerhetssjef på den tiden.

Foto: Selim Chtayti / AP / NTB

Ti drept i rakettangrep

Ti personer er drept i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Odesa sørvest i Ukraina, ifølge landets myndigheter. Ifølge hæren ble det skutt to raketter fra et fly over Svartehavet. Den ene raketten traff boligblokken. Den andre skal ha truffet et fritidssenter. Ni etasjer i en del av blokken ble ødelagt, og sju personer ble såret, blant dem tre barn, ifølge myndighetene.

Sjuåring bitt i ansiktet av hund

En sju år gammel gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund i Ålesund i går kveld. Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at det er snakk om kosmetiske skader. Hunden, som beskrives som en jakt- og familiehund, skal ha vært under kontroll av en hundepasser da hendelsen fant sted. Politiet har ikke tatt stilling til eventuelle tvangsvedtak mot hunden. Den tilhører ikke sjuåringens familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hensatt sekk i Oslo var ufarlig

Deler av Youngstorget ble sperret av etter at vektere varslet politiet om en etterlatt sekk. Den viste seg å være ufarlig. Operasjonsleder Alexander Østhaug i Oslo politidistrikt forteller til VG at det var litt dramatikk, men at det raskt ble avklart at sekken ikke utgjorde noen fare.

Skogbrann i Machu Picchu

Mannskaper kjemper for å slukke en skogbrann som herjer nær ruinene av inkabyen og verdensarvstedet Machu Picchu i Peru.

Så langt er rundt 40 hektar med skog tatt av flammene. Ingen personer er skadd. Lokale myndigheter advarer om at noen av de arkeologiske områdene kan ha blitt ødelagt i brannen.

(©NTB)