Foto: Erik Johansen / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. januar.

Siste døgn ble det registrert 5.233 nye tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra FHI. Det betyr at det totale antall tilfeller har passert 400.000.

Det totale antallet er ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) 404.551 registrerte tilfeller av koronasmitte.

Helsemyndighetene regner med at det totale antallet smittetilfeller vil øke både i januar og februar nå som omikronvarianten har fått skikkelig fotfeste i Norge.

Det illustreres ikke minst med at Norge passerte 300.000 smittetilfeller 9. desember. De neste 100.000 tilfellene har altså kommet i løpet av under én måned.

Teknologigründer kjent skyldig i svindel

Den amerikanske gründeren Elizabeth Holmes er i en domstol i California kjent skyldig i svindel mot investorene i helseteknologiselskapet Theranos, et selskap hun grunnla selv. Hun har ikke sagt om hun vil anke kjennelsen.

Theranos skulle revolusjonere medisinsk testing med et nytt apparat som kunne levere billigere og raskere resultater enn tradisjonelle laboratorier og utføre en lang rekke tester med bare noen få dråper blod. Men maskinene leverte ikke det selskapet lovet, og eventyret endte i ruin og påstander om bedrageri og svindel i milliardklassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over 35.000 demonstrerte i Tyskland

Over 35.000 mennesker demonstrerte i flere tyske byer mot regjeringens koronapolitikk i går kveld, og 14 politifolk ble skadd i en av demonstrasjonene, viste tall som tysk politi la fram i natt.

Mange av demonstrasjonene var registrert hos myndighetene i forkant, men flere manglet godkjenning og var dermed ulovlig.

Rekordstor smitte i Australia

Rekordmange nye smittetilfeller i Australia øker presset på landets sykehus og koronatestsentre, advarer landets legeforening og helsemyndighetene i den mest folkerike delstaten New South Wales.

New South Wales registrerte 23.131 nye smittetilfeller siste døgn, mens delstaten Victoria også satte rekord med 14.020 nye tilfeller, viste tall som ble lagt fram i dag. Australia har med dette passert 500.000 smittetilfeller siden pandemien startet.

23 drept i geriljasammenstøt

Minst 23 personer er drept i Colombia i sammenstøt mellom rivaliserende opprørsgrupper i departementet Arauca, som grenser mot Venezuela.

Sivile er trolig blant de drepte i sammenstøtene mellom Colombias siste gjenværende geriljagruppe ELN, og avhoppere fra den tidligere Farc-geriljaen, opplyser president Ivan Duque.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Nic Coury / AP / NTB