Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 23. juli.

Beboer omkom i brann i Sarpsborg

En person er funnet omkommet etter en brann i en boligblokk i Sarpsborg. Brannen startet torsdag kveld og ble slukket før midnatt.

Rett etter klokken ett natt til torsdag opplyser Øst politidistrikt på Twitter at det er funnet en person omkommet i blokka.

Borch lett videre i OL – oppsamlingsheat for Tufte-båten

Roer Kjetil Borch (31) hadde ingen problemer med å ta seg videre til kvartfinale i forsøksheatet i singlesculler i Tokyo natt til fredag. Han tok en klar seier i sitt heat.

Norges dobbeltfirer – bestående av Erik Solbakken, Oscar Helvig, Olaf Tufte og Martin Helseth – endte på fjerdeplass i sitt heat, og må dermed gjennom et oppsamlingsheat søndag for å nå en OL-finale.

Xi på sjeldent besøk til Tibet

Kinas president er på reise i Tibet, opplyser statlige medier. Xi Jinping kom til flyplassen Nyingchi Mainling sørøst i Tibet, men reisen er først blitt kjent to dager senere. Torsdag reiste han videre med tog mot den gamle tibetanske hovedstaden Lhasa.

Forrige gang en kinesisk president var i Tibet var da Jiang Zemin besøkte regionen i 1990.

Tyskland betaler reisen for afghanske hjelpere

Afghanere som jobbet for det tyske forsvaret og frykter hevn fra Taliban, skal få fly til Tyskland på statens regning.

– Jeg vil at vi skal gi dem som har hjulpet oss så mye, en reell utvei, sier statsminister Angela Merkel.

Så langt har rundt 3.000 personer fått brev om at de får komme til Tyskland. Rundt 490 av dem har jobbet for det tyske forsvaret eller tysk politi.

Hackede datamaskiner kan låses opp etter angrep

Over 1000 virksomheter ble rammet av løsepengeviruset som angrep Kaseyas programvare. Nå har selskapet fått nøkkelen som kan låse opp alle maskinene som ble rammet.

Talsperson Dana Liedholm vil ikke si hvordan Kaseya hadde fått tak i den digitale universalnøkkelen eller om det er betalt. Nøkkelen skal nå deles med alle som ble rammet.

266 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 266 koronasmittede i Norge. Det er 110 flere enn samme dag i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 194 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 154, så trenden er stigende.

I Oslo ble det siste døgn registrert 22 nye smittede, like mye som dagen før. Det er tre under snittet de sju foregående dagene.

(©NTB)

Foto: Lise Åserud / NTB
Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Foto: Hauke-Christian Dittrich / AP / NTB
Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT / AP / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB