Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 13. juli.

Person omkom i brann på institusjon på Dokka

Én person er bekreftet omkommet etter brannen på en institusjon på Dokka i Nordre Land mandag kveld. Den omkomne var beboer på institusjonen.

. Innlandet politidistrikt varslet om brannen klokka 22.19 mandag kveld. Det brant da på et rom på institusjonen som er i en bygning over tre etasjer.

Totalt 21 beboere og to ansatte ble evakuerte og de fleste ble innlosjert i andre boliger på stedet.

Mistenkte i Haiti knyttes til amerikansk politi

Flere av mennene som var involvert i operasjonen som drepte Haitis president, jobbet tidligere som informanter for amerikanske politimyndigheter, melder CNN.

Minst én av mennene som er pågrepet av politiet i Haiti, jobbet som informant for det amerikanske narkotikapolitiet DEA, opplyser DEA i en uttalelse til kanalen.

Demonstranter pågrepet i Cuba

Minst 100 demonstranter, aktivister og uavhengige journalister er anholdt på Cuba i forbindelse med de landsdekkende protestene søndag.

Ifølge eksilgruppen Cubalex ble noen av dem pågrepet da de demonstrerte mens andre ble pågrepet hjemme, melder nyhetsbyrået Reuters. Blant dem er en ledende opposisjonsfigur som ble pågrepet i byen Santiago, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kraftig økning i sykehusinnleggelser i Portugal

Antall personer i Portugal som trenger sykehusbehandling for covid-19, har økt dramatisk. Mandag var mer enn 700 innlagt, det høyeste antallet siden mars.

Til sammen var 729 koronapasienter innlagt på sykehus mandag. Det var 57 flere enn dagen før, opplyser helsemyndighetene i Portugal.

Brann i bygård i Skien – 20 personer ble evakuerte

Nødetatene evakuerte 20 beboere etter melding om brann i en bygård med leiligheter i Øvre Maihaugen i Skien natt til tirsdag. Brannmannskapene kom raskt fram til stedet og fikk kontroll over brannen.

Ifølge politiet er det totalt seks personer som har fått i seg røyk, disse er sjekket av helse. Det er ellers ikke meldt om noen skadde. 20 beboere er evakuerte fra bygården.

170 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 170 koronasmittede i Norge. Det er 17 færre enn samme dag i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 175 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 189, så trenden er synkende.

I Oslo er det registrert 26 nye koronasmittede siste døgn. Det er én under snittet de sju foregående dagene.

(©NTB)

Foto: Joseph Odelyn / AP / NTB
Foto: Ismael Francisco / AP / NTB
Foto: Armando Franca / AP / NTB
Foto: Berit Roald / NTB