Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 18. juni

Pilot mistet livet i helikopterulykke i Porsgrunn

Piloten omkom da et helikopter fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia på E18 i Porsgrunn i Telemark sent torsdag kveld.

Les også
Dette skjer på ulykkesstedet nå
Les også
Styrtet helikopter skal undersøkes

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56. Halvannen time senere bekrefter politiet at én person omkom i ulykken. Piloten var alene i helikopteret som ble liggende i veikanten etter at det falt i bakken.

– Piloten var en mann, og hans nærmeste pårørende er varslet. Vi er helt sikre på at han var alene på denne flyturen, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Stemmegivningen startet i Iran

Iranske velgere startet stemmegivningen ved presidentvalget, og det var landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, som avla den første stemmen.

Foto: AP / NTB

Valglokalene åpnet klokken 7 lokal tid, men mange iranere har liten tro på at valget fører til endring i landet. Valget står mellom fire kandidater, og det er den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi som favoritt til å vinne.

219 nye koronasmittede registrert siste døgn – 35 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 219 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 35 nye koronasmittede i siste døgn, og det er 18 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 174 koronasmittede per dag her i landet. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 208, så trenden er fallende.

Til nå har nesten 2,1 millioner nordmenn fått minst en dose av koronavaksinen.

Foto: Camilla Moe Røisland, FHI / NTB

Nord-Korea klar for både samtale og konflikt med USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier landet må forberede seg på «både dialog og konfrontasjon» med USA og president Joe Biden, ifølge statlige medier.

På et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet la Kim fram sin strategi i møte med Washington og «politikken til den nye amerikanske administrasjonen», melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Foto: KCNA / Korea News Service via AP / NTB

Mann funnet død i sjøen

En 35 år gammel mann ble fredag morgen funnet død i sjøen ved Hyggenvika i Drammensfjorden etter en fem timer lang leteaksjon.

– Den omkomne ble funnet av dykkere fra brannvesenet klokken 5.10. Vi har sikker identifikasjon på mannen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier det dreier seg om en ulykke i forbindelse med en svømmetur.

– Krimteknikere er på vei ut til stedet på morgenkvisten, sier Stokkli.

Mannen ble meldt savnet av kona ved 23.30-tiden torsdag kveld, og politiet og nødetatene satte i gang en større leteaksjon kort tid etter. En redningsskøyte, to båter fra brannvesenet og en båt fra Røde Kors deltok i letearbeidet natt til fredag.

(©NTB)