Foto: Torstein Bøe / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 8. mai.

407 nye koronasmittede siste døgn - 75 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 407 koronasmittede personer i Norge. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo ble det registrert 75 nye smittede og det er 40 færre enn for en uke siden.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 406 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 415.

Ap landets største parti på ny måling

Senterpartiet faller hele 4 prosentpoeng i maimålingen til Klassekampen og Nationen. Samtidig suser Ap forbi Høyre og er igjen landets største parti.

Ap går fram 1,9 prosentpoeng til 24,4 prosentpoeng. Samtidig får Høyre 23,9 (-0,3) og Senterpartiet er nede på 14,8 prosent.

Etiopisk patriark kaller krigen i Tigray folkemord

Patriarken i den etiopisk-ortodokse kirken har for første gang fordømt Etiopias handlinger i Tigray. Han mener det foregår et folkemord.

Abune Mathias, som selv er fra Tigray, kom med kritikken i en tale til millioner av troende i den etiopiske kirken som ble tatt opp og smuglet ut av landet på en mobiltelefon. Han sier at hans tidligere forsøk på å si sin mening er blitt blokkert av regimet. Det er første gangen han uttaler seg om krigen i Tigray.

Røde Halvmåne: Minst 163 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Minst 163 personer er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag.

Minst 83 personer ble fraktet til sykehus etter sammenstøtene, opplyser Røde Halvmåne. Israelske myndigheter sier at minst seks politibetjenter ble skadd. Al-Aqsa-moskeen har vært samlingspunkt for tusenvis i høytidsmåneden ramadan.

ARS ber folk holde seg unna Sian-demonstrasjon i Oslo

Antirasistisk Senter (ARS) oppfordrer folk til å holde seg unna demonstrasjonene mot Sian Oslo lørdag. På frigjøringsdagen 8. mai, holder den islamfiendtlige gruppa Stopp islamiseringen av Norge (Sian) markering foran Stortinget mot det de kaller «Islams krig mot Norge».

– Mobilisering trengs, men nå trengs også smittevern, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter.

Wild vant 4-3 over Anaheim Ducks

Minnesota Wild vant fredag 4-3 på overtid på hjemmebane over Anaheim Ducks.

Etter at det sto uavgjort da tredje periode var over, gikk spillet til overtid der Kirill Kaprizov satte inn det avgjørende målet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kampens første mål ble satt av Ducks' Max Comtois. Dernest satte Victor Rask Wilds første mål med assist fra Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello halvveis i første periode.

(©NTB)

Foto: Mulugeta Ayene / AP / NTB
Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB
Foto: Stacy Bengs / AP / NTB