NYE SMITTETALL: 283 personer har blitt smittet i Norge det siste døgnet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

283 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 283 koronasmittede i Norge. Det er 43 færre enn dagen før og 142 færre enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt var det registrert 68.107 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

14 tenåringer anmeldt for smittevernbrudd i Halden

Politiet rykket i natt ut til en fest på Brødløs i Halden. 14 personer i slutten av tenårene er anmeldt for ikke å ha overholdt smittevernreglene.

Politiet fikk melding om saken rett etter klokka ett.

To personer til sykehus etter brann i Sarpsborg

To personer er fraktet til sykehus etter en brann i en leilighet i Sarpsborg sentrum. For en av dem er skadeomfanget uavklart. Meldingen om brannen, som var i en bygning med fire boenheter, kom klokka 2.27.

– To personer kjørt til sykehus med røykskader, den ene ved bevissthet, den andre med uavklart skadeomfang, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Statsråd går av etter vaksineskandale

Argentinas helseminister Gines Gonzalez Garcia gikk av i natt norsk tid etter at han lot venner snike i køen for å bli vaksinert mot koronavirus.

Avgangen kom kort tid etter at landets president Alberto Fernandez ba ham søke avskjed som følge av at flere personer i vennekretsen hadde blitt vaksinert i helsedepartementet. Den avgåtte statsråden er selv utdannet lege.

Vaksineforsinkelse i USA

Det ekstreme vinterværet som har rammet USA, har ført til forsinkelse i levering av 6 millioner doser med koronavaksine.

– Alle 50 delstater er berørt. De 6 millioner dosene utgjør rundt tre dager med forsinkede leveranser, sier Andy Slavitt, Det hvite hus' seniorrådgiver for koronasaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Arkivfoto: Victor R. Caivano / AP / NTB
Arkivfoto: Paul Sancya / pool / AP / NTB