Donald Trumps advokater har droppet store deler av søksmålet i Pennsylvania. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 16. november.

Trump dropper deler av søksmål i Pennsylvania

President Donald Trumps apparat droppet søndag store deler av søksmålet som utfordrer valgresultatet i Pennsylvania, ifølge

Trumps advokater har leverte en justert versjon av søksmålet, skriver avisen. Her er anklagene om at valgansvarlige i delstaten krenket og hindret Trump-kampanjens rett til å se stemmetellingen fjernet.

I USA stiger smittetallet dramatisk. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Over 11 millioner koronatilfeller i USA

USA har passert 11 millioner tilfeller av covid-19, en uke etter at landet passerte 10 millioner tilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Oversikten til Worldometers, som henter inn data kontinuerlig, viser at USA nå er oppe i 11.355.906 tilfeller.

532 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 28.963 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 532 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 14 flere enn dagen før og 42 flere enn natt til mandag for en uke siden, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.641 nye smittetilfeller i Norge.

Ikke enighet om ny regjering i Libya

De FN-ledede samtalene med mål om å danne en midlertidig regjering i Libya for å få slutt på et tiår med krig, er avsluttet uten enighet.

– Vi har blitt enige om å møtes igjen neste uke til et videomøte for å enes om hvordan den midlertidige regjeringen skal velges, sier FN-utsendingen Stephanie Williams.

Japan ute av resesjon

Japans økonomi vokste 21 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra myndighetene. Oppturen kommer etter tre kvartaler med nedgang i verdens tredje største økonomi.

Det er særlig privat forbruk og eksport som bidrar til en vekst i BNP på 5 prosent fra andre til tredje kvartal. Nyheten sørget for at Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet opp 1,13 prosent mandag.

532 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 28.963 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 532 meldte tilfeller siste døgn. Det er 14 flere enn dagen før og 42 flere enn natt til mandag for en uke siden.

Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.641 nye smittetilfeller i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Foto: Marit Hommedal / NTB
Foto: Walid Haddad / AP / NTB
Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB