Foto: Wong Maye-E / AP / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 13. november.

710 nye koronasmittede registrert siste døgn – høyeste antall hittil

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 27.216 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 710 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 88 flere enn det som ble registrert dagen før, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De to siste dagene er det registrert 1.332 meldte tilfeller til MSIS.

Ingen streik i NRK

Det er oppnådd enighet i NRK-meklingen mellom LO Stat og Spekter. Fristen gikk ut ved midnatt, men partene ble enige etter nesten seks timer på overtid.

– Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet med LO i mekling for NRK. Dermed har vi unngått en streik som kunne ha rammet NRKs TV-seere og radiolyttere, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en kommentar.

Partene ble i meklingen enige om et resultat i tråd med normen fra frontfaget, noe som er det samme som det allerede er inngått avtale om med de øvrige fagforeningene i NRK.

Dersom partene ikke hadde kommet til enighet, ville 523 NRK-ansatte ha gått ut i streik.

– Vi har hatt en krevende mekling, men kom til slutt fram til et resultat vi kan anbefale for medlemmene. Vi har sikret de samme tilleggene som resten av NRK har fått. Videre har vi fått gjennomslag for viktige tekstkrav, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, i en pressemelding.

Hovedgrunnen til meklingen har vært urettferdig fordeling av lønn. Lønnsoppgjøret går nå til uravstemning blant medlemmene, opplyser LO Stat.

Yrkesgruppene som var omfattet av nattens mekling var i hovedsak teknikere, men også administrativt ansatte og noen få journalister, ifølge Spekter. De fleste NRK-journalistene er organisert i Norsk Journalistlag.

NRK har tidligere kommet til enighet med resten av arbeidstakerorganisasjonene. LOs medlemmer utgjør rundt 20 prosent av NRKs ansatte.

Amerikanske valgansvarlige sier valget var det sikreste noensinne

Representanter for USAs valgmyndigheter sier i en uttalelse at det ikke finnes bevis for at stemmesedler ble endret eller gikk tapt under valget forrige uke.

– Vi vet at det er mange udokumenterte påstander og muligheter for desinformasjon om valgprosessen vår, men vi kan forsikre dere om at vi har fullstendig tillit til sikkerheten og integriteten til valgene våre, og det bør dere ha også, heter det i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB

USAs Tiktok-forbud er satt på vent

USA utsetter håndhevelsen av et forbud mot den populære video-appen Tiktok, som skulle trådt i kraft torsdag.

Det skjer som følge av at en føderal dommer la ned rettsordre mot forbudet like før månedsskiftet. President Donald Trump har kalt Tiktok en nasjonal sikkerhetstrussel og beskyldt virksomhetens morselskap, kinesiske Bytedance, for å ha forbindelser til landets myndigheter.

Britiske medier: Johnsons topprådgiver slutter

Dominic Cummings, statsminister Boris Johnsons fremste politiske rådgiver, slutter før nyåret, ifølge Sky News og BBC.

En høytstående kilde ved statsministerens kontor sier ifølge BBC at Cummings vil «være ute av regjeringen» innen jul. Sky News skal ha fått lignende opplysninger.

(©NTB)

Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB