Foto: Rick Bowmer / AP / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 11. november.

562 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 25.884 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 562 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 31 færre tilfeller enn det som ble registrert dagen før. Den siste uken er det registrert 3.889 nye smittetilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

1 million nye smittede

I USA fortsetter smittespredningen. Oppdaterte tall i natt viser en økning på 201.961 smittetilfeller det siste døgnet, ifølge en oversikt fra Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste døgntallet så langt, men økningen skyldes delvis forsinkelser fra helgens registrering.

Tallet ble lagt fram få timer etter at det ble meldt om 1 million nye smittetilfeller på de ti dagene som er gått så langt denne måneden.

Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Betalingsproblemer løst

En feil hos leverandøren Nets førte sent tirsdag kveld til problemer med BankID, Vipps og alle betalingsmåter i Norge. Problemet oppsto klokken 22 og påvirket terminaler og nettbetaling i både Norge og Danmark.

– Driftsproblemet skyldtes en nettverksfeil hos oss, og det er nå identifisert og løst. Normal drift blir gradvis gjenetablert, opplyste pressesjef Søren Winge i Nets til VG like over midnatt.

Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Fire av fem mener Biden vant

79 prosent av de spurte anerkjenner Joe Biden som vinner av presidentvalget i USA. 3 prosent mener Donald Trump vant, viser en måling fra Reuters/Ipsos.

Seks av ti republikanere i undersøkelsen og nesten alle demokrater som ble spurt, mener at Biden har vunnet. Trump har ennå ikke godtatt valgresultatet.

Foto: Martin Mejia / AP / NTB

Nyvalg i Peru

Den peruanske nasjonalforsamlingens leder Manuel Merino har nå overtatt presidentembetet etter at Martin Vizcarra ble avsatt. 59 år gamle Merino varsler nyvalg både på president og nasjonalforsamling i april.

Vizcarra ble avsatt av nasjonalforsamlingen etter en riksrettsavstemning natt til tirsdag der han ble anklaget for korrupsjon i tiden før han ble president, og for dårlig håndtering av koronakrisen i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)