Fire dager etter valget er det ennå ikke avklart om USAs neste president heter Trump eller Biden. Foto: AP Photo

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 7. november

Biden øker ledelsen – talte til folket

Demokratenes Joe Biden øker ledelsen i avgjørende delstater som ikke har et klart valgresultat. Blant annet leder han med nærmere 30.000 stemmer i Pennsylvania, som gir 20 valgmenn og kan sikre seieren i presidentvalget.

Biden selv er sikker på seier og sa i en tale til nasjonen fredag kveld at tallene viser at han vil vinne valget, og at han allerede er i gang med å forberede seg på å ta over.

Over 10 millioner registrerte koronatilfeller i USA

USA har oversteget 10 millioner smittede i koronapandemien, og registrerte fra torsdag til fredag en ny smittetopp med 129.634 nye tilfeller.

Døgnøkningen bringer antall registrerte smittede opp i 10.055.680, viser oversikten til Worldometers. Det er tredje dag på rad at det daglige smittetallet er over 100.000, og USA er det første landet som passerer 10 millioner tilfeller.

Biden kommenterte også koronasituasjonen sent fredag kveld norsk tid. Det siste døgnet har USA registrert 125.552 nye smittetilfeller – en rekord hittil i pandemien.

– På dag én skal vi sette planen vår for å få dette viruset under kontroll ut i livet, sa Biden.

Oslo: Tre anmeldt for korona-regelbrudd

Natt til lørdag har Oslo-politiet opprettet tre anmeldelser for overtredelser av smittevernsreglene i Oslo, melder VG.

To av anmeldelsene er opprettet på festarrangør og deltakere på privat sted. En anmeldelse omhandlet brudd på karantenebestemmelsene, ifølge Oslo-politiet på Twitter.

Operasjonsleder Cathrine Sylju opplyser til VG at den ene festen, som var en bursdagsfest, hadde 15 deltakere, altså fem flere enn de ti som er tillatt. Også på den andre festen var det over ti deltakere. Både arrangør og deltakere kan vente seg reaksjoner.

605 nye koronasmittede registrert siste døgn

Her til lands var det ved midnatt natt til lørdag registrert 23.831 koronasmittede personer. Det er en økning på 605 meldte tilfeller siste døgn. Det er 46 færre nye tilfeller enn dagen før, men 107 flere enn til samme tid forrige uke.

Den siste uken er det totalt meldt 3.501 nye koronatilfeller i Norge. Til sammen er vel 1,8 millioner personer til nå testet for koronavirus i Norge.

Les også
Universitetet med korona-tiltak