Foto: Frank Franklin II/ AP/ NTB scanpix

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 25. juni.

Verste dag for nye smittetilfeller i USA siden april

USA hadde onsdag sitt største antall nye smittede på én dag siden april, viser tall innhentet av CNN, New York Times og Johns Hopkins-universitetet. Rundt 35.000 tilfeller ble registrert.

Landet har økt kapasiteten til å teste potensielle virussmittede betraktelig siden april, men økningen skyldes trolig også store smittehopp i delstater som Florida, Arizona, California og Texas. Urovekkende er det at også raten for sykehusinnleggelser stiger.

8.793 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.793 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 16 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 42 tilfeller.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I alt 16 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 249 døde som følge av sykdommen.

Fortsatt stort flertall for Mongolias styringsparti

Foreløpige valgresultater fra Mongolia viser at Det mongolske folkepartiet mister tre seter, men beholder flertallet med 62 av 76 seter i nasjonalforsamlingen. Demokratene, som er det største opposisjonspartiet, ligger an til å få elleve seter.

Frammøtet var drøyt 73 prosent av landets to millioner stemmeberettigede.

Foto: Ganbat Namjilsangarav/ AP/ NTB scanpix

Masseoppsigelser i Qantas

Qantas, Australias største flyselskap, sier opp minst 6.000 ansatte i selskapet og datterselskapet Jetstar som følge av koronakrisen. Minst 20 prosent av arbeidsstyrken mister dermed jobben i de to flyselskapene.

Selskapet sier det trenger 1,9 milliarder australske dollar, tilsvarende drøyt 12,5 milliarder kroner, i fersk kapital de neste tre årene.

Voldsepisoder i Kristiansand og Vennesla

Politiet i Agder melder om aggressiv stemning natt til torsdag, der to menn er utsatt for vold i Vennesla og i Kristiansand, og en er pågrepet med kniv og machete i sentrum.

Les mer i egen sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)