Foto:KCNA/Korea News Service/AP/ NTB scanpix

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Nord-Korea setter militære handlinger mot Sør-Korea på vent

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har besluttet å sette planer om militære handlinger mot Sør-Korea på vent, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det har vært økende spenning mellom de to nabolandene etter at politiske aktivister i Sør-Korea har sendt flygeblader med kritikk av det nordkoreanske over grensa med luftballonger.

Nord-Korea mener dette er i brudd med en avtale mellom de to landene som skal forhindre militær konfrontasjon.

8.777 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.777 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 26 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

I alt 12 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var tirsdag registrert 248 døde som følge av sykdommen.

Obama hjalp Biden med rekordinnsamling

I sin første innsamlingsaksjon sammen med tidligere president Barack Obama, hentet Joe Biden inn 11 millioner dollar til sin presidentkampanje. Donasjonene beløper seg til drøyt 105 millioner norske kroner.

Foto: Carolyn Kaster/ AP/ NTB scanpix

Cirka 73 millioner kom fra mer enn 175.000 grasrotdonorer, ifølge Biden-kampanjen. Det er den høyeste summen den tidligere visepresidenten har hentet inn på et enkelt arrangement til nå,

100.000 koronadødsfall i Latin-Amerika og Karibia

Tirsdag oversteg antallet koronadødsfall i Latin-Amerika og de karibiske landene 100.000, ifølge AFP. Mer enn halvparten av dem var i Brasil, ifølge nyhetsbyråets opptelling, som baserer seg på offisielle tall fra myndighetene.

Foto: Silvia Izquierdo/ AP/ NTB scanpix

Pandemien har skutt fart i regionen, som nå har 2,1 millioner registrerte smittetilfeller. I tillegg til Brasil er Mexico, Peru og Chile rammet spesielt hardt.

New Zealand forbyr drivgarn for å beskytte delfiner

Drivgarn vil forbys i newzealandsk farvann fra oktober, i et forsøk på å beskytte landets bestander av Maui- og Hector-delfiner, opplyser regjeringen. Det vil heller ikke utstedes tillatelser for seismiske undersøkelser eller gruvedrift på havbunnen i verneområder for marine pattedyr.

Hector-delfinene er sårbare i landet, med om lag 15.000 individer i newzealandske farvann. Maui-delfinene, som er en underart av Hector-delfinen, er utrydningstruet med kun 63 individer igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)