Marianne Løge og leif Gerhard "Liffe" andersen (t.v.) ble overrakt Arendal kommunes kulturpris for 2016 av ordfører Robert C. Nordli torsdag kveld.
Marianne Løge og leif Gerhard "Liffe" andersen (t.v.) ble overrakt Arendal kommunes kulturpris for 2016 av ordfører Robert C. Nordli torsdag kveld. Foto: Vidar Aas/Arendal kommune

Dette radarparet fikk kulturprisen

Marianne Løge og Leif Gerhard «Liffe» Andersen jr får Arendal kommunes kulturpris for 2016.

Kulturprisen ble overrakt de to etter premieren av «Trollmannen fra Oz» på Arendal kulturhus torsdag kveld.

En forestilling som Andersen har produsert og Løge har vært instruktør for.

– Stort engasjement

«De to får prisen for sitt store engasjement for kommunens kulturliv gjennom flere tiår, de siste årene spesielt gjennom Arendal Musikkteater og Granerevyen» heter det i begrunnelsen til Arendal formannskap.

Prisen består av Nils Bellands litografi «Skogskatedral. Kveld II.», samt en sjekk på kr 10.000,-

Prisen ble overrakt, som en overraskelse, av ordfører Robert Cornels Nordli etter premieren på Arendal Musikkteaters oppsetning torsdag kveld.

Mange forestillinger

I begrunnelsen til Arendal kommune presenteres prisvinnerne slik:

Marianne Løge vokste bokstavelig talt opp i Arendals Dramatiske Selskab (ADS), der hun startet allerede som 7-åring. Som 18-åring debuterte hun som instruktør i ADS og som 22-åring startet hun Teaterproduksjoner, som hun drev i fem år.

De siste tre årene sammen med Arne Veer. Med ungdommelig glød og uten unødvendig ærefrykt for Shakespeare, Jens Bjørneboe og Dario Fo satte de opp forestillinger som «En midtsommernatts drøm», «Romeo og Julie», «Fugleelskerne», «Tyven, tyven» og «Den skallede sangerinne» på ulike utescener.

Da Arendal Kulturskole ble etablert i 1998 var hun med på å starte dramaavdelingen og hadde ansvaret for flere grupper. Så fulgte noen år i utlandet, før hun kom hjem i 2002 og igjen engasjerte seg i ADS. Hun var bl.a. instruktør for vikingspillene på Hove og forestillinger som «De elendige», «Tante Pose», «Peter Pan» og «Peer!».

Liffe

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leif Gerhard Andersen jr har de siste 20 årene lagt ned et stort arbeid for Arendals kulturliv. Først som nestleder i Hovedutvalg for kultur og bystyremedlem 1995-99, så blåste han nytt liv i Granerevyen, der han har vært revysjef for Granerevyen i over 15 år.

For egen regning og risiko har han også arrangert store konserter med DumDum Boys og Raga Rockers i kulturhuset.

Han var videre initiativtaker til foreningen Kulturstua, som har kjøpt de gamle lokalene til Arendal Handelsstands Forening. Kulturstua er base for Granerevyen og Arendal Musikkteater, og leies også ut til andre foreninger.

Liffe og Marianne har gjennom flere år samarbeidet i Granerevyen, med Liffe som revysjef og produsent og Marianne som instruktør.

Arendal Musikkteater

I 2012 startet de Arendal Musikkteater, sammen med Leif-Rino Müller som musikalsk leder. På imponerende kort tid har musikkteateret tatt store kunstneriske steg. De har satt opp store og krevende forestillinger som «Bør Børson», «My Fair Lady» og «Sweeney Todd» og nå altså «Trollmannen fra Oz».

Alle forestillingene har vært godt besøkt og har høstet mange lovord fra både kritikere og publikum.

Alt dette hadde vært nok en til en fulltidsjobb. Desto mer imponerende er det at alt gjøres på fritiden. Formannskapet var derfor aldri i tvil om at Marianne og Liffe skulle få årets kulturpris!