JORDBÆRPRIS: Da Agderposten sjekket jordbærprisene, var det liten forskjell mellom kjedene. Her fra Rema 1000 på Myrene i Arendal. Foto: Eline Storsæter

Dette må du ut med for jordbærene

Sesongen er kort, og prisene vil trolig holde seg høye. Agderposten har sjekket jordbærprisene.

Første stopp på jakt etter billige jordbær, er på Meny Harebakken. Her må du ut med 44,90 kroner for ei kurv. På Rema 1000 på Myrene i Arendal selger de jordbærkurvene for 39 kroner, det samme på Kiwi og Coop Extra.

– Det er nok representativ priser for jordbærsesongen nå. Akkurat i sommer vil ikke jordbærene være særlig billige. Mellom 30 til 50 kroner for ei kurv er veiledende for resten av sesongen, forteller Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen.

JORDBÆRPRIS: I Agderpostens sjekk, er det Meny som skilter med de dyreste jordbærene. Foto: Eline Storsæter

Evig utfordring hvert år

Jordbærprisene varierer gjennom den korte sesongen, og kjedene bestemmer selv hvilken pris de vil sette på de røde bærene.

– Det handler om kvaliteten og tilgangen på bærene. Vi i NorgesGruppen følger med på jordbærsituasjonen dag for dag. Det er tilbud og etterspørsel som styrer prisene, samt at kjedene kan sette prisene selv, forklarer Søyland.

Hun fortsetter:

– Det er en evig utfordring hvert år. Noen kjeder har stor tilgang på lokale bær, mens andre sliter med å få nok bær i det hele tatt, legger Søyland til.

Tomme for bær

Hos familien Torp i Reddal, er allerede jordbæråkeren ribbet for bær. De har hatt selvplukk de siste årene.

TOMT: Her hos Johannes Daniel Torp og broren Thomas Torp, er åkeren tom for sesongen. Bildet er tatt i fjor. Foto: Irene Hegge Guttormsen

– Sesongen er over for oss. Det har vært enormt mye folk, og ikke nok bær til alle, forteller Johannes Daniel Torp, som har ansvaret for jordbæråkeren i år.

Hos Torp har det vært mulig å få seg ei kasse med jordbær for 200 kroner – mot at du plukker bærene selv.

Høyere priser i år

– Det virker som butikkene har høyere priser i år. Det er det sikkert flere grunner til. Jeg har også sett priser opp i 70 kroner for ei kurv på butikkene, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra neste år satser Torp på enda flere bær i Reddal.

– Vi skal i gang med planting av nye planter til høsten, så det blir forhåpentligvis mer selvplukk neste sommer, legger Torp til.