Anlegg som er egnet for utekonserter og lys i enorme mengder fikk denne russevanen til topps i Kongeparken forrige helg. F.v Kim Bie, Jens Erik Rafoss, Marcus Boye,  Joachim  Sjøvaag, Nicklas Søgaard og foran Even Beinset.
Anlegg som er egnet for utekonserter og lys i enorme mengder fikk denne russevanen til topps i Kongeparken forrige helg. F.v Kim Bie, Jens Erik Rafoss, Marcus Boye, Joachim Sjøvaag, Nicklas Søgaard og foran Even Beinset. Foto: LINDA ASKELAND

Dette er landets tøffeste russevan

– Veldig gøy! oppsummerer denne gjengen. De eier minibussen som ble kåret til årets russevan på årets største russetreff sist helg.

Russegjengen fra Arendal vil ikke ut med hvor mye penger de har puttet inn i minibussen sin. Kanskje rundt 100.000 kroner, er det nærmeste vi kommer et svar.

Men det holdt til å bli kåret til «Årets van» på landstreffet i Stavanger. Det er landets største russetreff, der en regner at 13.000 ungdommer var på fest i helga. Hvor mange som kom i van eller minibuss, er ikke lett å si. Jens Erik Rafoss slår fast at det var mange, og tipper at det var 500–600 som stilte i samme klasse som arendalittene.

Skille seg ut

På landstreffets hjemmeside heter det om van-kåringen:

«Norges Beste Van er på lik linje med Norges Beste Russebuss, den gjeveste kåringen for Landstreffets Vanruss. Her gjelder det å skille seg ut både med interiør og konsept, og vise frem en unik og gjennomført totalpakke. Kanskje med det villeste anlegget også?? Årets Vankonsept går til den vanen med det kuleste og mest nyskapende konseptet. Her er originalitet og gjennomføring to svært viktige faktorer.»

– Hva er det med deres som gjorde at dere vant?

Joachim Sjøvaag (t.v.) og Even Beinset ønsket ikke at bildet skulle vise støvet rundt  det prisbelønte anlegget, og fant frem kluter.
Joachim Sjøvaag (t.v.) og Even Beinset ønsket ikke at bildet skulle vise støvet rundt det prisbelønte anlegget, og fant frem kluter.
Om ikke selve eksteriøret ved første øyekast er det helt store, er det lagt mer vekt på interiøret og utstyr.
Om ikke selve eksteriøret ved første øyekast er det helt store, er det lagt mer vekt på interiøret og utstyr.
Lysene i bilen som bidro til seieren, gjør ikke så mye av seg før de blir satt på i mørket.
Lysene i bilen som bidro til seieren, gjør ikke så mye av seg før de blir satt på i mørket.
Russeguttene sparte ikke på pengene da de utstyrte bussen med lys og lyd.
Russeguttene sparte ikke på pengene da de utstyrte bussen med lys og lyd.
«Hustler’s ambitions» hamlet opp med Oslo-bussene på landstreffet, og vant med mye lys og lyd. (Privat foto)
«Hustler’s ambitions» hamlet opp med Oslo-bussene på landstreffet, og vant med mye lys og lyd. (Privat foto)

– De sa det var helhetsinntrykket: Stemningen, trøkket, lyden og lyset, sier Rafoss.

Det er særlig lyden som er rå i denne bussen.

– Vi har et veldig stort anlegg bak i bussen. Det er egentlig et konsertanlegg til å bruke ute ...

I tillegg er det et lydanlegg i kupeen, som heller ikke er for vuggesanger.

De har malt interiøret hvitt, og trukket setene med besj skai, og det er lys i taket.

De seks kameratene som eier vinnerbussen utgjør Hustler’s ambitions, og består av Jens Erik Rafoss, Joachim Sjøvaag, Even Beinset, Nicklas Søgaard, Marcus Boye og Kim Bie.

– Hvordan føles det å komme til et russetreff med en minibuss, når det er så mange gigantiske russebusser fra Oslo og Bærum der?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Like gøy

– Det er bare moro. Det er kjempemange andre van-er der, og vi kommer fra en mindre by. Så nei, det er ikke noe beklemmende å komme med en minibuss. Vi hadde det like gøy som de, og det er jo separerte kåringer. Bussene stiller i en annen konkurranse, forklarer Rafoss.

Juryen gikk rundt og kikket på kjøretøyene, og selve kåringen ble offentliggjort fra en scene med et folkehav av 13.000 ungdommer.

RENT OG PENT: Joachim Sjøvaag (t.v.) og Even Beinset ønsket ikke at bildet skulle vise støvet rundt det prisbelønte anlegget, og fant frem kluter.