Barneavdelingen i Arendal fikk i dag besøk av Kulturpotetene og den moderne versjonen av Rødhette og ulven.
Barneavdelingen i Arendal fikk i dag besøk av Kulturpotetene og den moderne versjonen av Rødhette og ulven. Foto: Erik Holand

– Det setter spor å spille for syke barn

Med en ny og moderne versjon av Rødhette og en ulv som sliter med å få venner, var Kulturpotetene på besøk på barneavdelingen ved sykehuset i Arendal tirsdag.

Brødrene Grimms opprinnelige historie om Rødhette som skal besøke bestemor, men som oppdager at ulven har spist henne, er blitt skrevet om og tilpasset dagens barn.

– Det eneste vi har beholdt fra den opprinnelige teksten er det øyeblikket hvor Rødhette avslører ulven som har spist bestemor. Alt annet er skrevet om, med nye karakterer i skoguniverset, Rødhette er blitt en tøff, liten jente som klarer alt i livet sitt, men allikevel har en skjørhet i møtet med ulven, forteller skuespiller Lasse Vermeli.

– Å se barna lyse opp er en fin følelse

Sammen med kollega Charlotte Brænna produserte og spilte han i fjor forestillingen for barnehager og syke barn rundt om i landet.

Tirsdag var turen kommet til Arendal og barneavdelingen ved Sørlandet sykehus.

– De hadde invitert en barnehage ettersom det ikke var så mange innlagte barn akkurat i dag. Det ble en fin forestilling og barna koste seg, sier Vermeli, som i år er produsent for forestillingen.

De fremmøtte barna lo og svarte på spørsmål fra skuespillerne, og fikk delta aktivt i forestillingen. Opptredener på sykehus rundt om i landet er blitt en fanesak for Kulturpotetene i år.

– Opplevelsene vi hadde da vi spilte for syke barn i fjor, satte spor. Man møter barn som har en tøff hverdag, som man nesten ikke klarer å sette seg inn i. Å få lov til å møte disse barna, se dem lyse opp og få et lyspunkt i løpet av den dagen eller uka, det er en vanvittig fin følelse, sier Vermeli.

– Det går bra til slutt

Forestillingen har i år fått to nye skuespillere, Liv Natalie Nymo og Jonas Urstad. Sammen tok de barna med inn i historien om ulven som har vanskelig med å bli venner med soppen, bjørnen og haren i skogen.

– Uten å røpe for mye, går det bra til slutt. Bestemor blir spist, men de løser det problemet også, avslutter Vermeli.

Onsdag går turen videre til sykehuset i Kristiansand, og Ahus, Rikshospitalet, Ullevål og St Olavs Hospital vil også få besøk av Rødhette og ulven denne våren.