FOLKEMYLDER: Bilde fra Arendalsuka 2019. Dette kommer du ikke til å se i år. Foto: Elisabeth Grosvold

Derfor avlyses Arendalsuka i sommer

– Det er en vanskelig beslutning, men helse kommer alltid først, sier rådets leder (og Arendals-ordfører) Robert Cornels Nordli.

I en pressemelding sendt ut torsdag i 10-tiden bekreftes avlysningen som NRK var først med å melde kvelden i forveien.

– Det er en vanskelig beslutning, men helse kommer alltid først, sier rådets leder Robert Cornels Nordli.

Smittehensyn

I pressemeldingen opplyses det at Arendalsuka har tatt avgjørelsen sammen med smittevernoverlege i Arendal kommune, Preben Aavitsland.

KOMMUNEOVERLEGE: Preben Aavitsland. Foto: Scanpix

Aavitsland viser til ansvaret alle har for å hindre smittespredning i tiden fremover:

– I månedene som kommer vil det fortsatt være viktig å holde smitten under kontroll. Selv om regjeringen skulle oppheve forbudet mot arrangementer, vil lokale arrangører være nødt til å gjennomføre risikovurderinger fremover. Arendalsuka har mange tilreisende fra hele landet og samler flere tusen deltakere hver dag, også personer som er i risikogruppene. Folk møtes ansikt til ansikt, ofte i små lokaler. Som følge av dette er min klare vurdering at Arendalsuka 2020 ikke lar seg gjennomføre.

– Vi er veldig lei oss

Robert Cornels Nordli mener kommuneoverlegens budskap er klart.

RÅDETS LEDER: Robert Cornels Nordli, ordfører i Arendal. Foto: Liv Ekeberg

– Arendalsukas viktigste formål er å være en møteplass for samtale og debatt. Magien under Arendalsuka skjer når vi møtes. På en båt i Pollen, på en kafé i sentrum eller på en tur i gatene. Vår vurdering er derfor at en digital versjon av Arendalsuka ikke vil gi den samme opplevelsen.

– Vi er veldig lei oss for de ulempene avlysningen får for arrangører, deltakere og samarbeidspartnere, og ikke minst for de konsekvenser det får for Arendal by og næringsliv. Arendalsuka er viktig for næringslivet i sentrum, uttaler han.

Beslutningen støttes av leder for hovedprogramkomiteen, Harald Stanghelle. Les eget intervju med medieprofilen her.

Partilederdebatt

Det arbeides for at partilederdebatten likevel kan sendes som planlagt fra Arendal i 2020.

«NRKs partilederdebatt har siden oppstarten vært et helt sentralt innslag under Arendalsuka. I samarbeid med NRK arbeider Arendalsuka for at partilederdebatten likevel kan sendes som planlagt fra Arendal i 2020. Dessuten ser NRK og Arendalsuka fram til å fortsette samarbeidet om partilederdebatten også i det viktige valgåret 2021», heter det i pressemeldingen.

Tilsvarende kommer tillitsundersøkelsen til å gjennomføres som planlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«De siste årene har Arendalsuka samarbeidet med Respons Analyse om å måle befolkningens tillit til våre folkevalgte, media og andre sentrale samfunnsinstitusjoner. I den krevende situasjonen landet vårt er nå, vil en tillitsundersøkelse være mer interessant enn noen gang. Arendalsuka vil derfor gjennomføre undersøkelsen som planlagt. Resultatene vil som planlagt bli presentert og diskutert i august 2020.»

Tiårsjubileum

Avslutningsvis ser Arendals-ordfører og rådets leder, Robert Cornels Nordli, fram mot neste år:

– Velkommen til 10-årsjubileum i 2021 Nå ser vi framover og gleder oss til Arendalsukas 10-årsjubileum i 2021. Arbeidet med planlegging starter allerede nå og vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for at Arendalsuka 2021 skal bli den beste noensinne, sier han.

Arendalsuka 2021 arrangeres 16.–20. august 2021.