E18-TUNNEL: Haumyrheitunnelen på E18 i Kristiansand skal rehabiliteres og blir stengt i nesten et helt år. Foto: Skjermdump 1881

Denne tunnelen på E18 stenges i nesten et helt år

Haumyrheitunnelen på E18 i Kristiansand skal rehabiliteres. Derfor stenges den fra mai til mars.

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding mandag morgen.

– Statens vegvesen skal rehabilitere E18 Haumyrheitunnelen i perioden mai 2020 til mars 2021. Begge kjørefeltene på E18 i retning Kristiansand sentrum må av den grunn legges midlertidig om via Sømsveien (gamle E18) i perioden tunnelarbeidene pågår, opplyses det i pressemeldingen.

Venter køer

Rehabiliteringen av tunnelen vil føre til betydelig mer trafikk på sideveiene, samt at det samtidig blir «betydelige begrensninger for lokaltrafikken i boligområdene på Søm, Strømme, Dvergsnes, Odderhei og Tømmerstø fordi Sømsveien mellom Varoddbrua og Rona stenges for lokaltrafikk».

Det er med andre ord ventet mye kø i perioden arbeidet pågår.

– Dette gjelder spesielt i morgenrushet når folk skal ut av områdene der de bor og videre til jobb, opplyser veivesenet.

HAUMYRHEITUNNELEN: På E18 øst for Varoddbrua stenges i nesten et helt år. Her bilde tatt ved et trafikkuhell i tunnelen i 2016. Foto: Tarald Reinholt Aas

Informerer bredt

Statens vegvesen opplyser at man tidlig har iverksatt tiltak for å håndtere de trafikkutfordringene som kan oppstå.

Veivesenet melder at de har et nært samarbeid med kommune og fylkeskommune.

– For å gi kollektivtrafikken prioritet er det bestemt at nordre del av Strømmeveien stenges ved Strømme senter i retning Rona for all annen trafikk om morgenen. Samtidig styrkes kollektivtilbudet på linje M3 og M4 for å øke busskapasiteten ut av boligområdene.

STENGER: Informasjon til bilister på Sørlandet om stenging av E18 Haumyrheitunnelen. Foto: Statens vegvesen

– Bruk sykkel

– Vi oppfordrer alle som har mulighet til det å gå, sykle eller ta buss, for å minske de trafikale utfordringene som vil kunne oppstå i området.

Samtidig er veivesenet i gang med bred informasjon til de største arbeidsplassene i området: NOV, MHWirth og Kristiansand kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Man distribuerer også informasjonsskriv i postkasser og henger opp plakater flere steder de kommende ukene.