annonse

Den store planen for rest-E18 klar for vedtak

UTBYGGINGS-ETAPPENE PÅ «REST-E18»
UTBYGGINGS-ETAPPENE PÅ «REST-E18»: Her er det justerte kartet som viser avgrensningen (stiplet strek) til den interkommunale kommunedelplanen for ny 4-felts E18-motorvei mellom Grimstad og Dørdal. Rød strek er anbefalt linje – men helt nøyaktig plassering skal fastlegges i en senere reguleringsplanprosess. (Foto: Kart Per Torstein Terjesen, Nye Veier AS/Montasje Agderposten)
KLAR TALE
KLAR TALE: Etter å ha rost planprosessen og Nye Veier og deres konsulenter – var Arendals varaordfører Terje Eikin (KrF) (til høyre) og Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) klare på at det haster med å komme videre med detaljreguleringen av ny E18 – ellers vil den båndleggingen som nå skjer via kommuneplanen – bli «en klam hånd» på næringsutvikling i begge kommunene. (Foto: Vidar Fløde)
RAUS MED ROSEN
RAUS MED ROSEN: Mens leder for det interkommunale planstyret, Risør-ordfører Per Kr- Lunden (Ap), var raus med rosen til samarbeidspartnere i Nye Veier, fylkesmann, fylke og veivesen – fikk han selv mye skryt for sin innsats med å lede den politiske prosessen i planstyret som har bestått av 8 ordførere. (Foto: Vidar Fløde)
PLANSAMARBEID
PLANSAMARBEID: Det har vært et hektisk år for mange ulike instanser for å komme i mål med den store E18-planen. Fra venstre Nye Veier-direktør Finn Aa. Hobbesland, styreleder og Risør-ordfører Per Kr Lunden, fylkesmannens miljøverndirektør Ingunn Løvdal og utbyggingsdirektør Magne Ramlo i Nye Veier AS. (Vidar Fløde Foto: Vidar Fløde)

+ Nå håper Nye Veier og åtte ordføre at den store E18-planen skal bli vedtatt i åtte kommunestyrer. Men så haster det å komme videre – ellers kan planen fort bli en «klam hånd» som hindrer næringsutvikling, frykter ordførerne.

Vidar Fløde


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse