ADVARER: Shelley Veelo advarer andre foreldre i Grimstad etter at datteren skal ha blitt oppsøkt av en eldre mann på veien mellom grusplassen og Grimstad kapell fredag. Foto: Janicke Yttervik, Grimstad Adressetidende

Datteren (10) ble redd da eldre mann ville gi henne en bamse

Da datteren (10) ble kontaktet av en mann som ville gi henne en bamse, slo Shelly Veelo alarm. Politiet identifiserte mannen, forteller at det var snakk om en gjenglemt bamse og at mannen ville bare være snill.

På vei hjem fra Frivoll skole i Grimstad fredag ble Shelley Veelos ti år gamle datter oppsøkt av en mann som spurte om hun ville ha en bamse.

Klokken var 13.15, og den ti år gamle jenta var på vei hjem fra ukens siste skoledag. Da hun krysset den gruslagte parkeringsplassen ved skolen skal hun ha blitt stoppet av en eldre mann. Han bar ifølge jenta på en stor dinosaurbamse som han lurte på om 10-åringen ville ha.

Det var Grimstad Adressetidende som først omtalte saken.

– Hun sa nei takk, og da svarte mannen «ok, da blir det nei, da», satte seg inn i en bil og kjørte sin vei, forteller Shelley Veelo.

Ble redd

Da datteren kom hjem, fortalte hun moren hva som hadde skjedd.

– Da måtte jeg bare stoppe opp og puste litt, før jeg ba henne fortsette. Jeg fikk helt hetta, skildrer Veelo.

Mannen skal aldri ha forsøkt å lokke jenta inn i bilen sin, og skal ha akseptert avslaget med det samme og dratt sin vei. Veelo kontaktet politiet og skolen med det samme og videreformidlet datterens beskrivelse av mannen.

Oppdragsleder Erik Andersen i Agder politidistrikt bekreftet fredag ettermiddag at de fikk melding om hendelsen klokken 13.34. Politibiler i området ble bedt om å holde utkikk, men fant verken mann eller bil.

Politiet: - Ikke noe kriminelt

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Vidar Arnesen, sier til Agderposten ved 21-tiden fredag at politiet har identifisert den aktuelle mannen og at alt beror på en misforståelse.

– Det er snakk om en person som har funnet en gjenglemt bamse, som vedkommende har forsøkt å gi til både barn og en voksne på stedet. Vedkommende har ikke hatt andre intensjoner enn at han ville være snill, sier operasjonslederen.

– Frykten var reell

Shelly Veelo er glad og lettet over at saken fikk sin løsning så raskt. Likevel understreker hun at verken hun selv eller datteren kunne vite det på tidspunktet hendelsen skjedde.

– Frykten jeg kjente på, var reell. Hvordan skal en 10-åring se forskjellen på en mann som bare ville være snill og en som latet som? Jeg ringte politiet og kontaktet skolen i den tro at det var viktig å få varslet videre så raskt som mulig, sier Veelo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun er glad for at hun hadde hatt samtalen med datteren om hva 10-åringen skulle gjøre dersom hun ble oppsøkt av fremmede.

Politiet registrerte fredag at saken spredte seg i sosiale medier, og ba om at folk besinner seg.

Shelley Veelo understreker at hun aldri selv delte noe informasjon om saken videre til andre enn politi og skole. Hun la ut en advarsel i klassens Facebook-gruppe til foreldre som fortsatt hadde barna sine på skolen på det tidspunktet. Dette er en lukket gruppe og den private meldingen var det ikke var mulig å dele videre. Det er derfor andres egne innlegg som har spredd seg i sosiale medier.

– Det er viktig at det er politiet som etterforsker slike saker, ikke private mennesker i sosiale medier. Det er sånn sett litt farlig med sosiale medier, da det fort kan bære galt avsted, sier Arnesen.

POLITIET ORIENTERT: Politiet bekrefter at de fikk melding om hendelsen ved skolen. De lette etter den beskrevne mannen i området uten å finne ham. Foto: Stein Larsen