buss: N/A Foto: AKT

Bussene går: Slik er AKTs korona-tiltak

«Bussjåfør avgjør når bussen er fullsatt, og vil kjøre forbi påfølgende holdeplasser til det igjen er plass til flere passasjerer».

Driften hos AKT opprettholdes for å støtte opp om viktige samfunnsfunksjoner, opplyser transportselskapet.

– Vi vurderer situasjonen på Agder dag for dag, time for time, skriver AKT på egne sider.

Der står det:

■ For å begrense trengselen på busser fra og med 12. mars kl. 18.00 skal passasjerer sørge for å holde god avstand til sine medpassasjerer/sjåfør om bord på bussen. Bussjåfør avgjør når bussen er fullsatt etter dette kriteriet, og vil kjøre forbi påfølgende holdeplasser til det igjen er plass til flere passasjerer.

■ Påstigning kun med forhåndskjøpt billett. Sørg for å ha gyldig billett før du går om bord –dette for å minimere direkte kontakt mellom sjåfør og passasjer. Dette betyr at passasjerer ikke kan oppdatere periodebilletter/Flexikort via sjåfør eller kjøpe billetter kontant eller med bankkort ombord. Forhånskjøpt billett kan kjøpes i mobilbilletten AKT Billett. Har du busskort kan du oppdatere periodebilletter/Flexikort i AKT Nettbutikk

■ Merk at vi på nåværende tidspunkt opprettholder driften og tilbudet i kollektivtrafikken på normalt nivå, og følger de retningslinjene helsemyndighetene til enhver tid gir.

I tillegg gis følgende anbefalinger og reiseråd:

■ Vis hensyn til dine medpassasjerer, det er ikke alltid mulig å se om en person er mer mottakelig for smitte enn andre

■ Hold avstand ombord på bussen

■ Reis utenfor rushtid i størst mulig grad. Bruk hjemmekontor, sykkel eller gå hvis du har mulighet. Da får vi bedre plass om bord til alle som må bruke kollektivtilbudet.

■ På Boreals busser i Kristiansandsområdet, benytt bakdør for påstigning/avstigning

■ Unngå bruk av kontanter ombord. Reis med forhåndsbetalt billett via mobilbilletten AKT Billett. Periodebilletter/Flexikort kan også oppdateres i vår nettbutikk

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Råd fra Folkehelseinstituttet

Folkehelseinstituttets råd om gode vaner forebygger smitte. Nedenfor følger anbefalinger fra Helsedirektoratet og lenke til oppdatert informasjon.

Alle som har vært i områder med koronasmitte OG får feber, hoste eller pustevansker, bør straks kontakte lege eller legevakt på telefon.

NB! Det er viktig at du ringer legen før du oppsøker hjelp.