Etterslukking av brann i tidligere militærlager

Lørdag ettermiddag brøt det ut brann i et tidligere militært lager i Dåsvannsdalen i Evje og Hornnes. Nå er det kontroll på brannen, og det drives etterslukking på stedet.

Agder-politiet fikk melding om brannen klokken 15.45:

– Brann i gammelt militært lager langs fylkesvei 3788/Dåsvannsdalen. Nødetater på vei, skriver operasjonsleder på Twitter.

Er du i nærheten? Tips oss!

I 16-tiden var brannvesenet fremme.

Sikkerhetssone

Operasjonsleder Eyvind Formo hos politiet sier det inntil videre er satt opp en sikkerhetssone rundt lageret. Dette fordi det foreløpig er uklart om det for eksempel kan være gassbeholdere der inne.

– Vi vet ennå ikke hva lageret inneholder, sier operasjonslederen til Agderposten.

Senere opplyser han på Twitter at sikkerhetssonen rundt bygget som brenner er på 1.000 meter i åpent lengde. Formo presiserer også at brannen ikke er i et «aktivt», militært lager, men i en bygning som Forsvaret ikke bruker lenger.

Fylkesveien var i en periode stengt, men har kort etter klokken 17 åpnet igjen. Slukkingen er da i gang – operasjonsleder Formo sier til Fædrelandsvennen at man har avklart hva som er i lageret.

Ukjent brannårsak

Klokken 17.38 melder politiet på Twitter at de er ferdig på stedet.

– Brannårsak er ukjent. Politiet oppretter sak på forholdet. Ytterligere undersøkelser av åstedet avklares på et senere tidspunkt, skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
E18: Prikk, prikk, førerkortbeslag