BRANNVESENET: Brannvesenet har parkert bilen ved båtsenteret og blitt med Røde Kors-båten ut for å lete i skjærgården. Foto: Tipser

Ble oppringt på 113 – rykket ut til skjærgården

Alt AMK hørte, var skvulping. Hovedredningssentralen og brannvesenet ble deretter involvert i det som – heldigvis – viste seg å være falsk alarm.

«Brannvesenet bistår HRS med lokasjon av en hendelse i nærheten av Engholmen», skrev 110-sentralen på Twitter kort før klokken 20 torsdag kveld.

Agderposten kontaktet Hovedredningssentralen om hendelsen i Grimstad.

Ringte nødnummer

– Uforklarlig sak, sa redningsleder Andreas Bull på Sola.

– Vi ble varslet av AMK, som hadde fått en oppringning på 113. Det var ingen rop om hjelp, bare vannlyder i bakgrunnen, fortalte han Agderposten.

AMK og HRS ville ikke ta noen sjanser, i og med at det var nødnummeret det ble ringt til. Ettersom man hadde en omtrentlig posisjon til mobiltelefonen, ble Røde Kors-båten og brannvesenet sendt ut.

– Det kan være lommeringing. Men det kan også være noen som trenger hjelp, sa redningslederen.

Fant forklaringen

Noe senere, klokken 20.49, uttalte Bull til Agderposten at sannsynligheten var størst for at anropet hadde vært en ufrivillig telefon til 113 – altså lommeringing:

– Det er indikasjoner på at det kan dreie seg om svømmere, sa redningslederen.

Noe som viste seg å stemme:

Få minutter senere la HRS ut følgende melding på Twitter:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Eier av telefon det mulige nødsignalet kom fra har tatt kontakt med politiet. Ufrivillig oppringning under svømmetrening. Mobil var med i vanntett pose.

Søket kunne dermed avsluttes.