KONKURS: Det gamle eiersselskapet til Bjellandstrand gård på Tromøy er konkurs. FOTO: Arkiv

Bjellandstrand Gård AS er konkurs. Bjellandstrand Gård lever likevel i beste velgående. Forvirret?

Alle som elsker å dra ut til Bjellandstrand Gård på Tromøy, kan puste lettet ut. Selv om Bjellandstrand Gård AS nå vil bli registrert som konkurs i alle offentlige registere, fortsetter Bjellandstrand Gård i beste velgående.

Navneforvirringen skyldes følgende forhold:

Da restaurantbesriften Smag og Behag for et halvt år siden overtok driften på Bjellandstrand Gård, oppsto det plutselig et «sovende selskap: Nemlig Bjellandstrand Gård AS.

Et selskap med de to tidligere stifterne av gården, ekteparet Unni og Jon Ramsvatn, med 50 prosent hver av aksjene.

Sovende selskap

Nå er det altså dette «sovende» selskapet - Bjellandstrand Gård AS - som er slått konkurs med en gjeld på drøye 1,1 millioner kroner.

Av kjennelsen fra Aust-Agder tingtett kommer det frem at det var Unni og Jon Ramsvatn som selv begjærte Bjellandstrand Gård AS konkurs.

På dette tidspunktet hadde gjelden kommet opp i drøye 1,1 millioner kroner.

«Det er svært lite dramatikk i dette. Det handler om å avvikle et driftsselskap som vi selv har tatt initiativ til.

Etter 14 års drift er det hyggelig at stedet er i full drift», skriver Jon Ramsvatn i en kommentar.

Smag og Behag

Ifølge Ramsvatn ble kafé og restaurantdriften på Bjellandstrand overtatt av Smag og Behag i mai 2019.

«Det har ikke vært aktivitet i selskapet siden da. Lokalene leies av Smag og behag som viderefører kafe og restaurantdriften», skriver han videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Ramsvatn har ikke Bjellandstrand Gård AS noen gjeld til vareleverandører. Heller ikke er selskapet skyldig lønn eller offentlige avgifter.

«Gjeld i selskapet er hovedsakelig etter innskutt kapital fra eierne», skriver han.

Årsaken til at selskapet ikke kunne avvikles ved en såkalt styrt avvikling - men gjennom konkurs, forklarer han på følgende måte:

«I forbindelse med avvikling av selskapet har det påløpt forsinkelses-kostnader som selskapet ikke kan betale».

- Uheldig

For salgs og administrasjonssjef Margrethe Svinøy i Smag og Behag er det uheldig at konkursen knyttes til merkenavnet Bjellandstrand Gård.

«Mange kjenner fortsatt stedet som Bjellandstrand gård. At Smag & Behag driver er ikke innarbeidet/kjent for alle enda. Det er veldig uheldig om det blir misforståelser om dette», skriver hun i en SMS.

Ifølge Svinøy drives stedet i dag av Smag & Behag som har en leieavtale med Jon Ramsvatn om å leie Kafé, selskapslokaler og tilhørende hager.

Hun opplyser videre at kafeen holder vinterstengte men åpner igjen til påske.

Videre skriver hun:

«Vi har åpent for selskap og andre arrangement fra slutten av februar, og at det arrangeres mye i februar og mars; matkurs, skreiaften, skalldyraften og winemakers Dinner med Scenthound Cellars fra Arendal».