Snøraset mellom Myrdal og Hallingskeid, like øst for Kleven bru, traff et snøoverbygg. Bergensbanen er stengt over fjellet. Foto: Spordrift / handout / NTB scanpix

Bergensbanen åpnes tidligst onsdag

Bergensbanen er fremdeles stengt etter snøraset som gikk mellom Myrdal og Hallingskeid mandag. Det er usikkert når strekningen vil kunne åpnes igjen.

– Bergensbanen åpner tidligst onsdag, sier pressevakt Liv Tone Otterholt i Bane Nor til NTB.

Det var litt før klokken 13.30 mandag at det ble meldt om et snøras på Bergensbanen mellom Myrdal og Hallingskeid. Raset traff et eldre snøoverbygg, og rundt 25 meter av bygget er skadd.

Raset førte til at Bergensbanen ble stengt mellom Myrdal og Ustaoset.

Geolog og skredekspert har tirsdag vurdert situasjonen på rasstedet. De har kommet til at skredfaren er så stor at det ikke er forsvarlig å sende mannskaper og maskiner inn i området. Det er tirsdag skredfare på rødt farenivå i området.

– Ryddingen og reparasjonsarbeidet må vente til nedbøren og vinden avtar og snøen får stabilisert seg. Slik det ser ut nå, kan arbeidet tidligst starte onsdag morgen, sier Otterholt.

Bane Nor vil komme med en ny oppdatering klokken 10 onsdag.

Vy skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den innstilte strekningen, unntatt for Haugastøl, Finse og Myrdal.

Samtidig kjører Vy-togene med redusert hastighet ved Halden stasjon, som ble rammet av flom mandag.

– Togene kjører saktere på strekningen ved Halden. Grunnen er at sporvekslene ved Halden stasjon ble skadd som følge av flommen, sier Otterholt.

(©NTB)