annonse

Beklager at dette ble kalt slaveleir

LEKERØYA
LEKERØYA: LEKERØYA: Dette bildet fra Arbeidstilsynets besøk på byggeplassen var med å starte det hele. Foto: Arbeidstilsynet (Foto: Arbeidstilsynet)
Byggebråket på Lekerøya

Arbeidstilsynets direktør, Ingrid Finboe Svendsen beklager skriftlig at en av hennes inspektører sammenlignet Eigil Stray Spetalens hytteprosjekt utenfor Risør med en slaveleir.

  • Frank Johannessen Frjo@agderposten.no 911 03 385

– I nyere tid er dette det nærmeste vi kommer en moderne slaveleir, uttalte overingeniør Alf Helgeland fra arbeidstilsynet til Agderposten etter å ha vært på byggeplassen på Lekerøya utenfor Risør.

Les saken med Helgelands uttalelser her: Kaller Lekerøya for slaveleir

Det fikk kjendisinvestoren til å tenne på alle plugger, og selv om han vant en sak om ærekrenkelse i Kristiansand tingrett for ett år siden, har det ikke kommet en beklagelse fra arbeidstilsynets sjef før nå.

Og den kom skriftlig som debattinnlegg i Dagens Næringsliv.

Feil

– Arbeidstilsynet beklager at Eigil Stray Spetalen feilaktig ble holdt ansvarlig for ulovlige lønns- og arbeidsmiljøforhold i forbindelse med et byggeprosjekt på Spetalens landsted. Det Arbeidstilsynet har omtalt som kritikkverdige forhold, er forhold Spetalen ikke var ansvarlig for. Det ble i mediene skapt et bilde som ikke var riktig. På vegne av Arbeidstilsynet beklager jeg de ærekrenkende uttalelsene og at Arbeidstilsynet ikke dementerte tydelig tidligere, skriver Ingrid Finboe Svendsen i innlegget.

LES OGSÅ: Slaveleir-sitat kostet 2 millioner

Ikke nok

Men investoren er ikke fornøyd, ifølge Dagens Næringsliv, fordi det har tatt så lang tid, og fordi han mener hun ikke har svart på om hun fremdeles står inne for betegnelsen slaveleir og mennesker utnyttet på det groveste.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse