annonse

Barnehagebarn innlagt med hjernehinnebetennelse

KOMMUNEOVERLEGE
KOMMUNEOVERLEGE: Preben Aavitsland i Arendal kommune. (Foto: Erik Holand)
Fakta om hjernehinnebetennelse

Et barn ved Moltemyrskogen barnehage er innlagt på sykehuset med smittsom hjernehinnebetennelse.

Bjørn Atle Eide Tore Ellingsen

Kommunen har iverksatt tiltak for å hindre spredning av smitten.

– Det er en alvorlig og sjelden meningokokksykdom. Men den er ikke veldig smittsom. Som regel klarer man å avgrense dette til bare ett enkelt tilfelle, sier kommuneoverlege Preben Aavitsland i Arendal.

Barnet ble lagt inn på Sørlandet sykehus Arendal (SSA) torsdag ettermiddag etter at smitten var konstatert. Aavitsland kan ikke uttale seg om barnets tilstand.

– Selv om smittefaren ikke er veldig stor, tar vi dette selvsagt svært alvorlig. Alle fastleger og legevakta er varslet, og lege er bedt om å være årvåkne i forhold til symptomene. Også ansatte og foresatte i barnehagen er varslet. Foreldrene fikk informasjon på e-post, og i løpet av fredag vil det bli holdt et informasjonsmøte for foreldrene.

I barnehagen tar man situasjonen på det største alvor:

Barna får antibiotika

Alle barna i Moltemyrskogen barnehage får i dag en dose antibiotika. Det er standard rutine ved slike tilfeller. Barnehagen vil ikke bli stengt.

– Dette er en bakterie som smitter og ofte setter seg i halsen. For de fleste fører det ikke til noe mer enn det, sier Aavitsland.

Han legger til at det er en forholdsvis sjelden tillstnd. Det blir gjennomsnittlig oppdaget omlag 40 tilfeller av hjernehinnebetennelse  årlig i Norge.

Dette er symptomene

Kommuneoverlegen ber også foreldre og foresatte til barn og ungdom være oppmerksomme på symptomer de nærmeste ukene.

– Det er særlig nakkestivhet, utslett, oppkast og sterk slapphet hos barn og ungdom som er symptomene, sier Aavitsland.

- Har barnet feber, skal det vekkes et par ganger i løpet av natta for å vurdere allmenntilstand og utslett, sier Aavitsland.

Arendal kommune har lagt ut en orientering om saken på sin hjemmeside. Les den her

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse