SMITTET: Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, bekrefter koronasmitte. Foto: Gorm Kallestad

Åshild har korona – barna holdes borte fra skole og barnehage

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, er bekreftet smittet av koronaviruset. – Ingen grunn til å tro på smittespredning til barnas skoler og barnehage, skriver hun til Agderposten.

– Jeg har det etter forholdene bra, sier Bruun-Gundersen til Agderposten onsdag. Hun sammenligner sine symptomer med vanlig influensa.

– Jeg ble smittet i forrige uke mens jeg var i Oslo. Jeg kom hjem til Arendal torsdag kveld, etter at skolene og barnehagene ble bestemt stengt. Ettersom jeg da hadde vage symptomer, valgte jeg og familien å gå i karantene for sikkerhets skyld. Jeg håper det har bidratt til å redusere smitte. Skolen og barnehagene er også informert om at det ikke er grunn til å tro at de har vært utsatt for smittespredning der, siden ingen av barna mine har vært der etter jeg kom hjem, skriver hun i en melding til Agderposten.

Karantene i Arendal

Arendalitten er innvalgt på Stortinget fra Aust-Agder, og var den første stortingspolitikeren som er bekreftet smittet. Tirsdag kveld fikk også arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) beskjed om at han er smittet. Han var på budsjettkonferanse samme med resten av regjeringen dagen før, melder VG. Og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er i hjemmekarantene fordi han har vært i møte med Isaksen.

Åshild Bruun-Gundersen er i karantene med familien hjemme i Arendal.

– Jeg er i isolat hjemme og alle jeg har vært i kontakt med siste uka er varslet, sier hun.

Hun forteller at det går bra med dem alle.

– Jeg har brukt tiden på å lese meg opp på aktuelle helsesaker og har også endelig fått tid til å male en dør, sier Bruun-Gundersen til TV 2.

Trolig smittet i Oslo

Bruun-Gundersen forteller til Agderposten at hun trolig ble smittet på et arrangement i Oslo forrige tirsdag, altså for mer enn en uke siden.

– Da jeg merket milde symptomer på torsdagen, så valgte jeg å gå i karantene for sikkerhets skyld. Jeg håper det har bidratt til å redusere smitte, sier hun.

Onsdag ble det kjent at Vegard Einan, statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, også har fått koronaviruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fire smittet

Fire personer er nå bekreftet smittet av koronavirus i Arendal. I hele Agder er det 93 smittede; majoriteten i Kristiansand som har totalt 66 tilfeller.

Utenom Arendal og Kristiansand, er det også bekreftede tilfeller i Farsund, Birkenes, Åmli, Evje og Hornnes, Bygland, Bykle, Lyngdal og Hægebostad.

Totalt er det 1.527 bekreftet koronasmittede i Norge, hvorav 55 nye tilfeller onsdag, melder VG.

Det var TV 2 som først meldte om Åshild Bruun-Gundersens sykdom.

Se oversikt over antall smittede i Agder i grafikken under: