Ordfører Robert C. Nordli har i oppgave å kommunisere ut informasjonen smittesporingsteamet ønsker å nå innbyggerne med. Her med koordinator Pål Koren Pedersen. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje om smittesporingsteamets arbeid tidligere i høst. Foto: Sindre Haugen Mehl

Én ny smittet i Arendal: Flere i karantene

Søndag kveld er det bekreftet ytterligere én person som er koronasmittet i Arendal.

Så langt er seks personer satt i karantene etter at det nye koronatilfellet ble registrert.

– Smittesporingsteamet jobber fortsatt med kartlegging av det nye smittetilfellet, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Agderposten ved 22-tiden søndag kveld.

Mange må bli hjemme mandag

120 elever og 20 ansatte ved Arendal internasjonale skole ble satt i karantene lørdag kveld. Fire personer ble bekreftet koronasmittet denne dagen, og noen av dem har tilknytning til Arendal internasjonale skole.

– Der er alle nærkontakter kontaktet. Alle som ikke er satt i karantene, kan leve som normalt, men følge smittevernrådene, sier Nordli.

Beskjed til buss-passasjerer

Han minner om at personer som har tatt buss fra Rema 1000 på His klokken 14.30 tirsdag 17., onsdag 18. og torsdag 19. november, og skiftet videre til linje 110 fra byen klokken 14.45, om å være observante på mulige symptomer.

– Det er usikkert om noen med smitte har reist med buss på disse tidspunktene. Men de som har vært på disse bussene, må være oppmerksomme, sier han.

14 smittede denne uka

Tidligere i uka ble 90 personer ved Sam Eyde videregående skole og 30 personer ved Bølgen dansestudio satt i karantene, i tillegg til flere andre nærkontakter.

Denne uka har det vært 14 nye smittetilfeller i Arendal.

– Mandag skal vi få en full oversikt over antallet som nå er i karantene, sier ordføreren.

Her er siste nytt om koronasmitten i Grimstad søndag kveld:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Smitte i Grimstad: 31 i karantene
Les også
Situasjonen var uoversiktlig og kaotisk: Slik fikk kommunens detektiver kontroll over utbruddet