10 METER OVER BAKKEN: De tre trampolinenettene henger opp mot 10 meter over bakken. Foto: Mineralparken

Åpnet ny attraksjon: – I ferd med å slå alle besøksrekorder

Tirsdag åpnet en helt ny del av Mineralparken i Hornnes. Og den var nok høyst nødvendig for å ta unna de store folkemengdene som valfarter til turistattraksjonen.

Det så lenge mørkt ut for Mineralparken i Hornnes. Da korona-epidemien var et faktum i Norge og landet stengte ned, ble turistattraksjonen rammet på lik linje med andre deler av næringen.

Men da Norgesferie ble det store, og parken igjen kunne åpne 21. mai, strømmet bestillingene inn.

– Vi er i ferd med å slå alle tidligere besøksrekorder, kan daglig leder Vegard Hansson slå fast.

MANGE BESØKENDE: Folk vil gjerne til Mineralparken i Hornnes. Foto: Mineralparken

25–30 prosent økning

Parken har normalt stort besøk fra både utenlandske og norske feriegjester, og hadde i fjor 40.000 gjester innom. I år ser imidlertid Hansson at all overnatting er i ferd med å fylles opp gjennom hele sommeren. Det betyr med andre ord 60 fylte laftehus, yurter, lavvoer og campingplasser i tillegg til alle som kommer innom parken når de kjører forbi.

Skal Hansson anslå noe, tror han at fjorårets besøkstall på 40.000 vil øke med 25–30 prosent i år.

Åpnet nye trampoliner

Ekstra stas var det da fylkesordfører Arne Thomassen tirsdag kom for å åpne parkens nye attraksjon Nettpark. Nettpark er en ny del av Mineralparken som består av tre store nett som er montert oppe i trærne og fungerer som kjempetrampoliner.

ÅPNET: Her åpnet fylkesordfører Arne Thomassen den nye Nettparken, ridende på en dinosaur. Foto: Mineralparken

Også disse planene ble med ett usikre da korona-krisen inntraff. Å si ja til slik utvidelse før man visste når parken kunne åpne igjen, var ikke mulig. Det var derfor først 21. mai, da parken igjen fikk åpne, at man fikk fortgang på prosessen. Franske arbeidere ble hentet inn fra 1. juni, og fem mann brukte 14 dager på å bygge opp Nettpark.

Ekstra bemanning

Den nye parken ble tirsdag innviet av Knut Nomeland, 15-åringen som er blant landets beste trampolineutøvere. Parken opplevde dermed sin best besøkte dag hittil i år.

– Vi hadde ingen slike dager i fjor, og det var beste hittil i år også. Vi ligger godt foran budsjett allerede, jubler daglig leder Vegard Hansson, som nå ser seg nødt til å hente inn ekstra bemanning i parken.

– Vi ansatte en i dag som starter i morgen. Og i løpet av kort tid håper vi å ha på plass alle vi trenger ekstra, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KLATRESKOGEN: Et populært tilbud i Mineralparken. Foto: Mineralparken