Sykehuset i Kristiansand: Fra og med tirsdag denne uken, altså 2. juni, kan partner igjen delta på hele barseloppholdet og på nyfødtavdelingen ved sykehuset.

Åpner opp for partner på barsel også her

Nå blir det mulig å ha med partner inn på barsel ved alle tre sykehusene tilknyttet Sørlandet sykehus.

For snaue to uker siden meldte Agderposten at det igjen er mulig å ha med partner inn på barselavdelingen på sykehusene i Arendal og Flekkefjord etter flere uker med forbud:

Selv om Sørlandet sykehus HF lettet litt på restriksjonene, gjaldt det på daværende tidspunkt imidlertid ikke for sykehuset i Kristiansand.

Men nå kan altså gravide som planlegger å føde på sykehuset i Kristiansand puste lettet ut. Fra og med tirsdag denne uken, altså 2. juni, kan partner igjen delta på hele barseloppholdet og på nyfødtavdelingen ved sykehuset.

– Nye råd fra Folkehelseinstituttet, lave smittetall i befolkningen og en ny risikovurdering ved sykehuset gjør at SSHF fra og med 2. juni åpner opp for at far/partner igjen kan være med på barsel og nyfødtavdelingen i Kristiansand, skriver kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen i en pressemelding.

Les også
I Arendal vurderes det som trygt, men likevel får ikke far være med på barsel: – Politikken har trumfet

Mindre bevegelse

Samtidig som det åpnes opp, innføres det begrensninger for partners bevegelse innad i avdelingen.

– Samtidig som at barsel- og nyfødtavdelingen i Kristiansand åpner for at far/partner kan være til stede, er det begrensninger for partners bevegelse innad i avdelingen. Det er ikke mulig for besøk av andre, og det er heller ikke mulig å ta med det nyfødte barnet ut av avdelingen eller oppholde seg i fellesarealer.

I Kristiansand er det kun seks familierom. Det understrekes at sykehuset ser seg nødt til å prioritere.

– Det vil i første omgang være førstegangsfødende og de som har lang reisevei som vil bli tildelt familierom på barselavdelingen.

Les også:

Les også
Maja (23) risikerer å måtte føde uten partneren til stede: – Er redd jeg må på isolat
Les også
Mamma for første gang i korona-tiden: - Roser sykehuset, men etterpå er det lite hjelp å få

Ikke på ultralyd

Selv om partner nå kan bli med på både føde - og barselavdelingene, må mor fortsatt reise alene til ultralydundersøkelser og polikliniske kontroller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partner kan heller ikke delta under keisersnitt. Sistnevnte, samt reglene om deltakelse under ultralyd, gjelder ved alle tre sykehusene.

Fortsatt besøksbegrensning

Samtidig som det åpnes opp, kommer Sørlandet sykehus med enkelte presiseringer hva gjelder besøk på sykehusene generelt:

– Vi ber fortsatt publikum om å begrense alle sykehusbesøk. Ved endringer i smittetall i befolkningen vil også sykehusets retningslinjer endre seg i framtiden.

Les også:

Les også
Kritisk til besøksforbud: - Helbredelse handler også om å ha det bra psykisk