Åpenhet: Politiker Cathrine Høyesen Hall (V) vil være åpen om sin fratreden fra politikken for å unngå spekulasjoner.

Åpen om hvorfor hun trekker seg fra politikken: - Har bipolar lidelse

Bystyrerepresentant Cathrine Høyesen Hall (V) har fått fritak fra alle politiske verv. For å unngå spekulasjoner, er hun åpen om at hun sliter med en kronisk depressiv lidelse.

Den profilerte politikeren Cathrine Høyesen Hall (53), som denne perioden er Venstres eneste representant i Arendal bystyre, fikk torsdag godkjent en søknad om fritak fra alle politiske verv.

I et offentlig innlegg på sin Facebook-side, der hun også har 1.000 venner, forklarer hun at hun søkte om fritak av helsemessige årsaker. Innlegget er også delt på Facebook-siden til Arendal Venstre.

I over tjue år har Høyesen Hall fått behandling for en kronisk depressiv lidelse. I 2012 fikk hun i tillegg påvist en bipolar lidelse.

«Sykdommen har inntil nå vært en privatsak for meg som jeg ikke har ønsket å dele. Grunnen til at jeg likevel har valgt å være åpen om dette, er først og fremst at jeg ikke ønsker spekulasjoner om årsaken til min fratreden fra politikken», skriver Hall på Facebook.

Hun beklager overfor velgerne som stemte på henne ved kommunevalget i fjor. Pål Koren Pedersen overtar Høyesen Halls plass i bystyret.

Agderposten har ikke lykkes med å få ytterligere kommentarer fra Cathrine Høyesen Hall.

Takkes for åpenheten

Innlegget ble publisert torsdag kveld, og Cathrine Høyesen Hall takkes i kommentarfeltet for sin åpenhet.

«Tusen takk for samarbeidet. Og takk for at du er så åpen. Det er prisverdig og forbilledlig», skriver Arbeiderpartiets gruppeleder Atle Svendal.

«Tusen takk for åpenheten du viser, stor respekt og forståelse. Du vil bli savnet, og husket som en veldig god kollega i disse årene! Ta vare på deg selv og helsa», skriver leder for Arendal Arbeiderparti, Vanja Grut.

«Kjære Cathrine! Det er så modig av deg å stå frem med det du sliter med. Kun du vet hva som er riktig for deg, men du har min og Arendal Venstres fulle støtte! Tusen takk for alt du har bidratt med, både for kommunen og Venstre. Du nyter stor respekt for ditt arbeid og vi som kjenner deg vil også takke deg for den du er. Igjen, takk Cathrine! Gla i deg!» skriver Venstres Pål Koren Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Erfaren politiker: Cathrine Høyesen Hall (53) har vært en profilert politiker i Arendal i en årrekke. Ved valget i fjor fikk hun svært mange personstemmer.

Her er hele innlegget til Cathrine Høyesen Hall:

«Jeg vil informere om at Arendal bystyre i dag har akseptert en søknad fra meg om fritak fra alle politiske verv for resten av denne bystyreperioden.

Dette er av helsemessige årsaker.

Jeg har en kronisk depressiv lidelse, og har fått behandling i over tyve år. I 2012 fikk jeg i tillegg påvist en bipolar lidelse. På grunn av dette har jeg med ujevne mellomrom i årenes løp hatt perioder med moderat til dypere depresjon. Heldigvis med mange gode år i mellom.

Sykdommen har inntil nå vært en privatsak for meg som jeg ikke har ønsket å dele.

Grunnen til at jeg likevel har valgt å være åpen om dette, er først og fremst at jeg ikke ønsker spekulasjoner om årsaken til min fratreden fra politikken.

Etter høstens valg ble jeg sittende i bystyret som eneste representant for partiet mitt. Det viste seg å bli en for stor belastning for meg.

Jeg har nå innsett at dette ikke lar seg forene med helseutfordringene mine, og derfor tok jeg beslutningen om å søke bystyret om fritak.

Jeg vil beklage overfor de velgerne som ga meg sin stemme ved kommunevalget i fjor.

Når det er sagt, så er jeg trygg på at Venstres politikk og rolle i Arendal bystyre vil bli svært godt ivaretatt av Pål Koren Pedersen som trer inn i mitt sted, samt Ivar Grødal som 1.vara.

Jeg vil rette en stor takk til alle gode kolleger for et godt samarbeid gjennom mine åtte år i bystyret. Jeg vil også rette en takk til administrasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til slutt en stor takk til Robert Cornels Nordli, som ved siden av å være en svært dyktig ordfører også er et varmt og godt medmenneske.«

Les også
Skuffet Pål Koren Pedersen: – En gruppe har mobilisert kraftig mot meg