Burger King Telemarksporten gjenåpnes torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Pedersen

Ansatt fikk korona: Nå gjenåpnes Burger King-restauranten

12 av 13 medarbeidere ved Burger King Telemarksporten har testet negativt for koronaviruset. Nå gjenåpnes restauranten.

(Varden) Mandag valgte Burger King å midlertidig stenge restauranten på Telemarksporten, etter at en medarbeider hadde testet positivt for koronaviruset kvelden før.

Sammen med kommuneoverlegen i Porsgrunn ble det kartlagt at ytterligere 13 medarbeidere skulle testes for korona. Nå har 12 av 13 testet negativt.

I samråd med kommunen

Den siste personen er symptomfri og venter på å få tatt en coronatest i sin nye hjemkommune, som vedkommende har flyttet til for å studere. Vedkommende hadde sin siste vakt ved restauranten i helgen som var.

Les også
Gjestene settes ikke i karantene: - Tror ikke mat sprer viruset

– I samråd med kommuneoverlegen har vi nå besluttet at det er helt forsvarlig å gjenåpne Burger King Telemarksporten. Restauranten har blitt vasket ned i henhold til våre COVID-19 rutiner. Nedvasken er verifisert av Anticimex som tredjepart, forteller administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik.

– En krevende situasjon

Restauranten som har holdt stengt siden mandag vil åpne for gjester klokken 15.30 i dag, torsdag.

– Dette har vært en krevende situasjon. Burger King tar smittevern på største alvor. For oss har det viktigste vært å ivareta våre medarbeidere og gjester på en god måte. Derfor var det helt riktig å stenge restauranten når vi gjorde, og bidra med den informasjonen vi kunne. Vi vil rette en stor takk til Porsgrunn kommune og kommuneoverlegen for godt samarbeid i denne krevende situasjonen, sier Sandvik.

Les også
Disse dagene var den smittede på jobb: - Har ekspedert gjester og håndtert mat

Restaurantsjef Olav Bæverfjord er glad for at alt har gått fint med medarbeiderne sine, og gleder seg nå til å kunne ta imot gjester igjen.