SLAKTER: Jens Eide i Lillesand Foto: Arkivfoto

– Alle kundene er sporet opp og kontaktet

Jens Eide AS har inngått en avtale med Islamsk Råd Norge for å kvalitetssikre råvarene til halalprodukter i fremtiden.

Pølser som ikke skulle inneholdt svinekjøtt, gjorde nettopp det.

I en pressemelding utdyper det Lillesand-baserte slakteriet feilen som ble gjort – og grepene de ha gjort siden. Den er gjengitt i sin helhet under:

«Vi har stor respekt for muslimer, og har levert halal-produkter av god kvalitet til Agder i 40 år. På vegne av Jens Eide AS vil vi på det aller sterkeste beklage at muslimer som har spist våre halalpølser, har fått i seg svin. Det er selvsagt uakseptabelt.

Les også
Jens Eide: – Vi jobber med mattrygghet hver dag

Jens Eide AS har som mål å skape trivsel og matglede ved matbordet. Mangfold er viktig verdi for oss og vi har derfor vært opptatt av å kunne tilby norske muslimer tilgang til trygt halalslaktet kjøtt. Alt slakt i Norge, inkludert halalslakt hos oss, skjer i henhold til norske forskrifter og kravet om bedøvelse, god dyrevelferd og hygiene er selvsagt ivaretatt.

Våre ansatte jobber hver eneste dag for å levere gode og sikre produkter ut i markedet. Vi er utrolig lei oss for rutinesvikten som har resultert i feilmerkingen.

Produktet det er snakk om her er Halal-pølser med utløpsdato 08.08.2020. Et parti på 40 en-kilos -pakker, der 12 kilo dessverre ble solgt over disk i Kristiansand. Alle kundene er sporet opp og kontaktet.

Les også
Skuffet over Jens Eide: – Vil ta tid før tilliten er tilbake

Vi ser på dette som en alvorlig situasjon og har derfor besluttet å ta grep. Vi inngår nå en avtale med Islamsk Råd Norge for å kvalitetsikre råvarene til forbrukere som etterspør halal kjøttprodukter.

Halalsertifisering gir både oss og forbrukere en forutsigbarhet i forhold til hvordan halal-produksjon skal skje og hvilke rutiner som må gjennomgås og eventuelt endres i bedriftens interne kvalitetskontroll. I samarbeid ved Muslimsk Union i Agder, som også er en av eierne av IRN, vil vi fremover ha tett samarbeid og dialog med Jens Eide AS for etablering av gjensidig tillit og dialog.

I en håndverksbedrift vil det en sjelden gang skje avvik, all den tid det står mennesker på produksjonslinjene. Alle gjør feil, men det viktigste er hvordan vi som bedrift håndterer dette, gjennom å sikre at samme feil ikke skjer igjen.

- Vi skal være en leverandør å stole på, også for muslimer. Med ytterligere kvalitetssikring på plass, håper vi at vi fremover vil vise oss tilliten verdig, og gi muslimer trivsel og matglede gjennom trygt halalkjøtt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mvh Jens Eide AS»