annonse

60-åring skal lede ny kulturinstitusjon

NY LEDER:
«FREDENSBORG»: Kuben rommer den nye institusjonen Aust-Agder museum og akriv (AAms) (Foto: )

Jan Ledang (60) blir den aller første direktøren ved Aust-Agder museum og arkiv (AAms) som holder til i Kuben. Han begynner 1. april.

  • Anne Gro Ballestad Agro@agderposten.no 915 14 816

Jan Ledang har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, Handelshøyskolen i Bergen og Agder Distriktshøgskole, nå universitetet i Kristiansand, med utdannelse i organisasjon og ledelse, offentlig administrasjon, internasjonal valgobservasjon og i sosialantropologi.

Ledererfaring

Ledang har omfattende ledererfaring fra offentlig og privat sektor. Han har vært generalkonsul i Sør-Sudan og landdirektør for Norsk Folkehjelp samme sted.

Han har også hatt internasjonal tjeneste på Sri Lanka og vært militær FN-observatør på Balkan. Videre har han blant annet vært fagbokredaktør i Gyldendal Forlag, spesialkonsulent i Vest-Agder fylkeskommune og prosjektleder for Etablerersenteret i Vest-Agder.

Ny institusjon

LES MER HER:

består av de tidligere enhetene Setesdalsmuseet, Grimstad bys museer og Aust- Agder kulturhistoriske senter. Den nye institusjonen teller i overkant av 50 ansatte fordelt på anleggene i Setesdal, Grimstad og Arendal. Administrasjonsstedet er Arendal og direktøren har kontor på KUBEN.

Aust-Agder museum og arkiv eies av fylkeskommunen og alle kommunene i Aust-Agder, og sammenslåingen fant sted fra og med 1. januar 2015.

Den nye institusjonen Aust-Agder museum og arkiv (AAma) består av de tidligere enhetene Setesdalsmuseet, Grimstad bys museer og Aust- Agder kulturhistoriske senter.

LES OGSÅ:

Den nye institusjonen teller i overkant av 50 ansatte fordelt på anleggene i Setesdal, Grimstad og Arendal. Administrasjonsstedet er Arendal og direktøren har kontor på KUBEN.

Aust-Agder museum og arkiv eies av fylkeskommunen og alle kommunene i Aust-Agder, og sammenslåingen fant sted fra og med 1. januar 2015.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse