Politiet er på Evje sentrum der en person er pågrepet for drap fredag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: Tor Erik Schrøder

22 år gammel kvinne drept - ekskjæreste siktet

Politiet pågrep fredag kveld en mann i 20-årene på Evje og siktet ham for drap. Nå bekrefter de at det er en 22 år gammel kvinne som er død. Den siktede og den drepte har en felles, liten datter.

Den avdøde er 22 år gamle Cansel Godek. Politiet frigir navnet i samråd med de pårørende.

Se opptak av pressekonferansen fra politihuset i Kristiansand med seksjonsleder for påtale Cecilie Pedersen Hille her:

Den pågrepne og siktede mannen har ifølge politiet knyttet seg til handlingen, og meldte selv ifra til politiet. Han ga da beskjed om at kvinnen var død. Kvinnen ble drept i leiligheten sin i Evje sentrum.

Fra Afghanistan

Den siktede har bodd i Norge siden 2015, men er opprinnelig fra Afghanistan og har hatt midlertidig oppholdstillatelse. Han skal nå ha vært bosatt et annet sted i landet. Kvinnen som er død, er født og oppvokst i Norge.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Det er iverksatt tekniske og taktisk etterforskning og politiet er i en innledende fase. Det vil ikke bli gitt ytterligere opplysninger før lørdag, skrev politiet på Twitter fredag kveld.

PRESSEKONFERANSE: Seksjonsleder for påtale, Cecilie Pedersen Hille, holdt pressekonferansen lørdag formiddag. Foto: Marit Elisabeth Strand

Det samme bekreftet også påtaleleder Cecilie Pedersen Hille på lørdagens pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Pågripelsen foregikk helt rolig. Handlingen ble begått i avdødes leilighet, bekrefter hun.

Mannen som er siktet er tidligere ustraffet, men likevel en kjenning av politiet. Pedersen Hille ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer rundt hvordan politiet kjenner til personen.

En del av politiets etterforskning, er å finne ut om det var flere personer til stede i leiligheten, eller andre vitner til hendelsen.

– Vi har flere tanker om motiv. Relasjonen mellom partene er svært sentral i den videre etterforskningen av motivet for drapet, sier Pedersen Hille.

Var sammen

De to involverte var tidligere kjærester, og har en datter på to år.

– Hvordan ivaretas datteren deres?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun ivaretas av familien. I tillegg er barnevernet koblet inn, sier Pedersen Hille.

Siktede sitter for øyeblikket i avhør. Han skal fremstilles for varetektsfengsling på mandag.

– Hva kan du si om drapsmetoden?

– Det kan jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier Pedersen Hille til Agderposten.

– Ble det brukt noen gjenstand?

– Det er noe av det vi etterforsker nå, sier Pedersen Hille.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LA NED BLOMSTER: En kvinne la lørdag formiddag ned blomster ved inngangsdøren. Foto: Tipser

Første politibil kom til stedet klokka 21.20, opplyser et vitne til Fædrelandsvennen.

– Politi med MP5-våpen løp inn i en bygning. Så kom ambulansefolkene etter. Politiet kom ut med en mann i 20-årene i håndjern, og tok han inn i politibilen, forteller vitnet.

Forsvarer Bjørge Usterud Tveito sier til Fædrelandsvennen lørdag ettermiddag at den siktede erkjenner å ha drept kvinnen.

La ned blomster

Lørdag formiddag var en venn av avdøde på stedet og la ned blomster ved inngangen til bopelen hvor personen ble funnet død.

– Det er helt forferdelig. Jeg fikk ikke sove og tenkte bare at nå har en person blitt tatt fra livet altfor tidlig. Alle lurer på hva som har skjedd, uttaler hun til NRK.