Foto: Heiko Junge / NTB

109 flere smittede enn i forrige uke – men 230 færre enn i går

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 3. mars.

499 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 499 koronasmittede i Norge. Det er 230 færre enn dagen før, men 109 flere enn samme dag i forrige uke. I alt 214 av tilfellene ble registrert i Oslo.

Ved midnatt natt til i dag var det registrert 72.234 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Vannstanden i Stjørdalselva har sunket

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Brannvesenet som overvåker Stjørdalselva, har varslet om at vannstanden har sunket og at det er «mindre kritisk vannføring», melder politiet i Trøndelag.

– De har observert store isflak som nå driver ut i fjorden, noe som kan være til fare for båttrafikk, advarer politiet på Twitter. Onsdag skal geolog vurdere området på nytt.

Biden lover raskere vaksinering

Alle voksne i USA skal ha fått tilbud om koronavaksine før utgangen av mai, lover president Joe Biden. Hans opprinnelige plan var å nå dette målet innen utgangen av juli.

Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Årsaken til den raskere vaksineplanen er at vaksineproduksjonen trappes opp og at en tredje koronavaksine er blitt godkjent.

Høyeste dødstall i Brasil

Brasil har registrert 1.641 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det er landets høyeste døgntall til nå i pandemien. Totalt er 257.361 koronarelaterte dødsfall registrert siden pandemien startet, ifølge helsedepartementet.

Landet har, med sine 212 millioner innbyggere, det nest høyeste dødstallet i verden etter USA.

Arkivfoto: Bruna Prado / AP / NTB

Geriljasoldater drept i Colombia

Ti geriljasoldater er drept og tre såret i et militærangrep mot en tidligere Farc-base i jungelen sørøst i Colombia.

Geriljagruppen Farc ble omgjort til et politisk parti som ledd i fredsavtalen fra 2016 etter å ha ført krig mot staten i flere tiår. Flere geriljasoldater har senere brutt ut og tatt opp våpnene igjen.

(©NTB)