SMITTESPORINGSTEAM: Deler av det mer enn 10 personer store smittesporingsteamet i Arendal på jobb lørdag. De har nå et stort arbeidsspress med å kartlegge nærkontakter. Foto: Arendal kommune

Over 300 i karantene - har sporet alle smittetilfellene

Lørdag ettermiddag ble det klart at ytterligere ti personer er koronasmittet i Arendal. Alle er allerede i karantene, fordi noen av dem var med på tidligere omtalte festen på Hove.

Ordfører Robert Cornels Nordli sier at det slik sett er godt at de har vært i samme selskap, fordi det reduserer risikoen for at andre utenforstående er smittet. Det teller også svært positivt at de allerede har gått i karantene. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontaktene.

Over 300 i karantene

Totalt er det nå 40 smittede i Arendal, 37 av dem er hjemmehørende i kommunen, og over 300 er i karantene.

Noen av de 10 kan knyttes tilbake til festen på Hove, mens de resterende er knyttet til en fest med voksne i Froland 19. september. På denne festen var det til stede en person som i ettertid viste seg å være smittet uten å vite det under festen. Denne personen er allerede registrert i tidligere smittetall, opplyser Arendal kommune på sine hjemmesider.

Det skal også være personer ansatt i Arendal kommune blant de smittede. Ordføreren har ikke kjennskap til om det på noen vis berører de tjenestene kommunen leverer.

– Dersom du vet at du har vært i kontakt med en smittet, skal du holde deg hjemme, uansett om du har symptomer, fastslår Nordli.

Det er også innført generelle tiltak som økt brukt av hjemmekontor for kommunalt ansatte som kan benytte seg av det.

Les også
Var i kontakt med smittet person – må i karantene

Ordføreren har tidligere sagt til Agderposten at det er så stor pågang på legevakta, at de som ønsker å teste seg helst bør bestille test på Arendal kommunes hjemmeside.

Lørdag sendte kommunen også ut en sms til alle innbyggerne med det samme budskapet.

Ifølge VGs oversikt er Arendal nå en av kommuner som akkurat nå har stigende smittetrend.

Bystyret gikk torsdag enstemmig inn for å innføre et tak på maks 50 personer på offentlige arrangement, samt at ikke flere enn 10 mennesker kan møtes til private sammenkomster.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
De skulle også ha russekro på torsdag. Den ble avlyst